Pojas na Kvarneru

Riječki Dynamite novi je prvak FEA-ine poluteške kategorije: “Najvažnija pobjeda u karijeri”

Denis Frančišković

U NAJDRAŽEM DRUŠTVU - Mladen Kujundžić s kćerima Kasijom i Nikom

U NAJDRAŽEM DRUŠTVU - Mladen Kujundžić s kćerima Kasijom i Nikom

Alexandru Burduja je respektabilan borac, organizacija velika, tako da je ovo definitivno najveći uspjeh u karijeri - kaže Mladen Kujundžić nakon pobjede u Moldaviji poslije pet rundi borbe



RIJEKA Mladen »Dynamite« Kujundžić novi je prvak FEA-ine poluteške kategorije do 95 kilograma, riječki borac došao je do 28. kickboxing pobjede u karijeri i prve titule, nakon što je u prvoj borbi za pojas u Moldaviji na Championship Full Drive eventu svladao domaćeg borca Alexandrua Burduju. Ujedno, druga je to Mladenova pobjeda nad Moldavcem nakon 2019. godine, kada je slavio nakon dodatne četvrte runde, sada je do slavlja došao na bodove nakon pet rundi borbe.


Tridesettrogodišnji Kujundžić tako je u Ciorescuu preuzeo naslov cijenjene moldavske kickboxing organizacije osnovane 2009. godine, opravdao najave i na najbolji način zaključio godinu. Nakon dvaju MMA nastupa Mladen se vratio kickboxu, bio mu je ovo drugi ovogodišnji meč nakon što je izgubio od Francuza Younesa Benmaleka.


– Ne idem odraditi borbu, idem po pojas. Ovo je moja najvažnija borba u karijeri i dat ću sve da opravdam ove riječi – rekao je Kujundžić u najavi i u potpunosti opravdao očekivanja svog stožera.


Sporiji početak




– Ključ uspjeha bio je što sam više želio pobjedu od Burduje i jako dobro sam se pripremio. Prvi put u karijeri borio sam se u pet rundi i za titulu i ovo je najveća pobjeda u mojoj karijeri – kaže Kujundžić. – Taktika je bila da krenem malo sporije u prvu rundu. Sporo se »palim« pa mi više odgovaraju treća, četvrta runda. Burduja je išao klasično odraditi borbu na bodove, ali kako je vrijeme odmicalo, stiskao sam ga, išao sam cijelo vrijeme naprijed i psihički bio u prednosti. Čak sam ga u četvrtoj rundi i bacio u »knockdown«, bilo je brojenje, ali domaći sudac mu je malo progledao kroz prste.


Foto PIXSELL


Borba u Rijeci


Kujundžić je posebno zahvalan svima onima koji su bili uz njega i podržavali ga.


– Borac je bio respektabilan, organizacija velika, tako da je ovo definitivno najveći uspjeh u karijeri. Drago mi je što sam na ovakav način zaključio godinu, skinuo sam veliki teret s leđa i mogu uživati u blagdanima. Želio bih zahvaliti svima koji vjeruju u mene i daju mi podršku, mojim trenerima Luki Brkljači, Ivanu Kostanjčaru i Romanu Valenčiću – dodaje Kujundžić.


Nova godina riječkom Dynamiteu donosi nova iskušenja, trebat će i braniti osvojeno.


– U ožujku ću morati braniti titulu, to još nije definitivno, ali je jako izgledno. Ako je obranim, slijedi borba u Rijeci – najavljuje Kujundžić koji je došao do omjera 28-11 u kicxboxing karijeri.