Poslastica za jubilej

Remy Bonjasky atrakcija obilježavanja desete godišnjice Dynamite Gyma

Denis Frančišković

Mladen Kujundžić i Remy Bonjasky

Mladen Kujundžić i Remy Bonjasky

Ovo mi je bila životna želja, od kada znam za sebe u ovom sportu, znam i za Remyja. Počašćen sam što je prihvatio poziv - kaže Mladen Kujundžić



RIJEKA Remy Bonjasky dolazi na Mlaku! Sjajna je to vijest iz tabora riječkog i jednog od najpoznatijih hrvatskih kickboksača Mladena Kujundžića, koji povodom 10. godišnjice otvaranja dvorane Dynamite Gym priprema proslavu i atrakciju u vidu Remyja Bonjaskyja, uglednog gosta iz svijeta borilačkog sporta. Legendarni borac iz Nizozemske 22. listopada dolazi u Rijeku, u Ulicu Milutina Barača, gdje će se odražati i dva seminara (cijena 50 eura po sudioniku), što je svakako hvalevrijedan potez, ali i čast. »Leteći gospodin« surinamskog porijekla, nazvan zbog svojih letećih udaraca koljenima, legenda je ovog sporta, iza njega je 78 profesionalnih kickboxing pobjeda od kojih 40 nokautom te 20 poraza, a triput je osvajao (2003., 2004, 2008.) i K-1 World Grand Prix turnir.


– Ovo mi je bila životna želja, od kada znam za sebe u ovom sportu, znam i za Remyja. Počašćen sam što je prihvatio poziv. Znamo se već dugo i nije baš lako ovako nešto organizirati jer je zauzet svaki vikend do kraja godine – kaže Mladen Kujundžić. – Izašao mi je ususret, a i neke stvari su se poklopile. Remy je mnogima uzor, ipak je jedan od najvećih iz svijeta kickboxinga. Svatko tko je imalo zagazio u svijet ovog sporta zna koliko znači njegova nazočnost i jedan ovakav događaj.


U svojoj karijeri Bonjasky je pobjeđivao borce poput Ernesta Hoosta, Petera Grahama, Stefana Leku, Raya Sefa, Gokhana Sakija, Badra Harija…, a zanimljivo 2014. posljednju pobjedu karijere ostvario nad Mirkom Filipovićem, koji ga je prije toga dobio u Japanu, odlukom sudaca u Zagrebu na spektaklu Glory 14, no publika nije tada bila zadovoljna tom odlukom djelitelja pravde. Godine 2017. prekinuo je karijeru.




– U planu su dva trening-seminara pa potom druženje i postavljanje pitanja za Remyja. Na seminar dolaze i ljudi iz Crne Gore, Slovenije, BiH… Osim toga, 26. studenoga u školi u Srdočima obilježit ćemo jubilej amaterskim borbama, kao i turnirom četvorice teškaša, a nastupit će i naš Tiriel Luka Abramović, koji je već dvaput zaredom prvak Hrvatske – najavljuje Kujundžić.