Primorje EB

Riječani doplivali nadomak cilju: “Vjerujem da ćemo uzeti peto mjesto”

Igor Duvnjak

Marko Blažić/Foto V. KARUZA

Marko Blažić/Foto V. KARUZA

Nadamo se da ćemo uspjeti zadržati prednost koju imamo jer u Splitu je uvijek vruć bazen - kaže bek Riječana Marko Blažić



RIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste Bank su uspješno spuštali zastor na sezonu koja je, kao i naša svakodnevnica, bila itekako ometena koronavirusom i sada se nakon dugotrajnog prekida bliži kraju. Riječani su doplivali nadomak cilju, opraštajući se od svojih navijača vatrometom golova u prvom ogledu za peto mjesto u hrvatskom prvenstvu.


Gosti su se nekako držali za primorjašima tek u početnih nekoliko minuta nakon čega je iz zaveslaja u zaveslaj bilo jasno da Mornaru na Kantridi jednostavno nema spasa. Otegotna okolnost po Splićane je svakako bila činjenica što su u Rijeku došli oslabljeni, nekolicina važnih igrača nije doputovala s momčadi.


Uz niz lijepih i atraktivnih poteza domaćih mladića te dobrih obrana, ishod na kraju mnogo govori o utakmici, konačnih čak 18:7 za igrače trenera Igora Hinića i njegovih suradnika Vanje Govića i Grege Habjaniča navodi na zaključak kako je priča o petom mjestu u Hrvatskoj za ovu sezonu praktički već ispričana na Kantridi.




– Ostvarili smo pobjedu s velikom razlikom – rekao je snažni bek Riječana Marko Blažić. – Uspjeh je uvjerljiv iako je Splićanima nedostajalo četiri, pet stožernih igrača, riječ je navodno o financijskim problemima u splitskom klubu.


Utakmica je okončana s velikom razlikom, no unatoč tome frcale su iskre, bilo je razračunavanja i grubosti pri čemu se sudački par nije najbolje snašao. Nakon svega primorjaši su akumulirali velikih 11 golova prednosti.


– Bilo je puno tučnjave. Neću komentirati suđenje. Dali smo sve od sebe upravo zato što smo imali na umu da nas čeka revanš. Nadamo se da ćemo uspjeti zadržati prednost koju imamo jer u Splitu je uvijek vruć bazen. Vjerujem da ćemo završiti sezonu na petom mjestu.