POI U TOKIJU

Povijesni prvi hrvatski predstavnik u paratekvandou Ivan Mikulić izborio polufinale

Hina

Ivan Mikulić/Foto: HINA/EPA

Ivan Mikulić/Foto: HINA/EPA

"Prva borba je prošla super. Teško je to reći, jer su svi došli spremni, ali očekivao sam pobjedu. Sada slijedi borba za finale protiv Amerikanca Evana Medella. S njim sam imao više borbi i tu smo negdje, ali nadam se da će borba završiti u moju koristi.," kazao je član splitskog Galeba.



TOKIO Hrvatski paratekvondaš Ivan Mikulić (26) izborio je plasman u polufinale Paraolimpijskih igara u Tokiju u kategoriji +75 kg.


Paratekvando je prvi put uvršten u program Paraolimpijskih igara i mladi Splićanin ostat će zapamćen kao prvi hrvatski predstavnik u povijesti iz ovog sporta na POI.


Mikulić, koji je postavljen za četvrtog nositelja, u prvom je kolu bio slobodan, a u četvrtfinalu je pobijedio Marokanca Rachida Ismailija Alaouia sa uvjerljivih 28-11.




Marokanac se držao do 4-4 u prvoj rundi, a Mikulić je potom nanizao šest poena zaključivši prvu rudnu vodstvom 10-4. Nakon druge runde je bilo 26-8, a premda je Rachid dobio zadnju rundu sa 3-2 uspio je tek ublažiti poraza.


“Prva borba je prošla super. Teško je to reći, jer su svi došli spremni, ali očekivao sam pobjedu. Sada slijedi borba za finale protiv Amerikanca Evana Medella. S njim sam imao više borbi i tu smo negdje, ali nadam se da će borba završiti u moju koristi.,” kazao je član splitskog Galeba.


Njegov trener Mladen Tomić je istaknuo kako je bilo glavno da se Ivan ne ozlijedi.


“Bila je ovo očekivana pobjeda, išlo smo na to da se ne ozlijedi jer nas još čekaju borbe,” kazao je Tomić.