Hitni sastanak

Međunarodni paraolimpijski odbor sastat će se u srijedu, brojni sportaši traže da se Rusija i Bjelorusija suspendiraju

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

ahtjevi za suspenzijom Rusije u sportu uslijedili su nakon ruske invazije na Ukrajinu i sve su jači  poslije otvorenog pisma  predsjedniku MOO-a Thomasu Bachu i šefi MPO-a Andrewu Parsonsu u kojem se traži suspenzija ruskih i bjeloruskih sportaša s natjecanja



PARIZ  Međunarodni paraolimpijski odbor (MPO) sastat će se u srijedu kako bi raspravljao o Rusiji uoči početka Zimskih paraolimpijskih igara (ZPOI) s obzirom da sportaši iz Ukrajine i drugih zemalja traže Međunarodni olimpijski odbor (MOO) i MPO da suspendiraju Rusiju i Bjelorusiju.


Zahtjevi za suspenzijom Rusije u sportu uslijedili su nakon ruske invazije na Ukrajinu i sve su jači  poslije otvorenog pisma  predsjedniku MOO-a Thomasu Bachu i šefi MPO-a Andrewu Parsonsu u kojem se traži suspenzija ruskih i bjeloruskih sportaša s natjecanja.


MPO je objavio da će razgovarati o Rusiji na sastanku odbora u srijedu, dva dan prije početka Zimskih paraolimpijskih igara (od 4. do 13. ožujka).




Oko 650 sportaša iz 49 nacionalnih paraolimpijskih odbora, među kojima je i ruski, sudjeluje na ZPOI u Pekingu.


MOO je zatražio od međunarodnih sportskih federacija ili da premjeste ili otkažu natjecanja koja su se trebala održati u Rusiji i Bjelorusiji, a Bach je rekao da ruske i bjeloruske nacionalne zastave ne smiju biti izvješene na međunarodnim sportskim natjecanjima.