Berba medalja

Uspješan nastup hrvatskih reprezentativaca na SP-u u gađanju samostrelom, Krstiniću srebro i bronca

Mladen Trinajstić

Andrej Krstinić/FACEBOOK/DUB

Andrej Krstinić/FACEBOOK/DUB

U disciplini »classic« je osvojeno 10 medalja u pojedinačnoj konkurenciji te 3 u ekipnoj



KRK  Petnaest hrvatskih strijelaca vratilo se sa Svjetskog prvenstva u gađanju samostrelom, koje se održalo u Olimpijskom centru Dunavarsany u Mađarskoj, s 26 medalja u dvije discipline i pet kategorija. U disciplini »classic« je osvojeno 10 medalja u pojedinačnoj konkurenciji te 3 u ekipnoj. U muškoj konkurenciji slavio je Domagoj Pereglin s novim svjetskim rekordom od 880 krugova, drugi je bio Martin Oborovečki, a treći Nijemac Hillenbrand Steffen. Andrej Krstinić, strijelac malinskarskog Duba, u ovoj se disciplini plasirao na nezahvalno četvrto mjesto. Kod žena zlatnu medalju je osvojila Mihaela Oborovečki, srebrnu Sanja Komar, a brončanu Francuskinja Ludivine Jacob.


Juniori su također briljirali pa su tako hrvatski reprezentativci osvojili zlato (Karla Bartolović) i srebro (Iva Popović Gecan), dok je bronca pripala Češkoj (Denis Vyskičil). I kod kadeta hrvatski su strijelci dominirali pa je zlato osvojio Danijel Benačić, srebro Pavao Hac, a broncu Marija Štrbenac. Ekipno su naši reprezentativci osvojili tri zlatne medalje i to za muške, žene i juniore.


Tijekom drugog dana natjecanja u disciplini »match play« naša je reprezentacija osvojila ukupno 12 medalja i upravo je tu Andrej Krstinić osvojio medalje. U pojedinačnoj konkurenciji malinskarski je samostrelac osvojio pojedinačnu broncu, i to nakon podosta stresnih eliminacija, a srebrnu je zaslužio i u ekipnom natjecanju. U pojedinačnoj konkurenciji zlatnu medalju osvojio je Martin Oborovečki, dok je srebro osvojio svjetski rekorder Domagoj Pereglin. Kod žena zlato je osvojila Valentina Mrnjavčić Pereglin, srebro Francuskinja Jacob Ludivine, dok je bronca pripala Mihaeli Oborovečki.




U ekipnom natjecanju na ispadanje zlato je pripalo ekipi Croatia 1 (Pereglin Domagoj, Oborovečki Martin i Oborovečki Mihaela), srebro ekipi Croatia 2 (Andrej Krstinić, Popović Gecan Iva i Mrnjavčić Pereglin Valentina), a bronca Francuzima.