SP u samostrelu

Andre Krstinić svjetski prvak u gađanju field samostrelom, strijelac iz Malinske obranio naslov iz 2019. godine

Valentina Prokić

Andre Krstinić

Andre Krstinić

Krstinić je obranio krunu ispred Martina Oborovečkog. Hrvatski strijelci prvi su i ekipno, sa svjetskim rekordom (2.595), kao i strijelkinje, dok je pojedinačna prvakinja Valentina Pereglin



MALINSKA  Andrej Krstinić, hrvatski reprezentativac u gađanju field samostrelom i član kluba Dub iz Malinske, obranio je naslov svjetskog prvaka iz 2019. godine, osvojivši zlato na Svjetskom prvenstvu u mađarskoj prijestolnici Budimpešti. Krstinić je do naslova došao s 866 bodova, koliko je imao i drugoplasirani Martin Oborovečki, samo što je pogodio 44 centra, a Oborovečki deset manje. Treće mjesto u pojedinačnom poretku pripalo je Domagoju Pereglinu. Hrvatski strijelci prvi su i u ekipnoj konkurenciji s novim svjetskim rekordom ukupno, napravivši 2.595 krugova, što je za sedam krugova bolje od dosadašnjeg rekorda koji su držali Nijemci. Drugo mjesto pripalo je Francuzima, a treće Estoncima.


Jedan meč


– I jesam i nisam obranio naslov svjetskog prvaka. Naime, 2019. godine pucalo se dva dana, dva meča, a sada je prvi put bio jedan meč. No, bez obzira na to, pojedinačno sam prvi i naslov je moj – rekao je zadovoljni Andrej Krstinić, koji se vratio u reprezentaciju nakon što je praktički bio otpisan.


– Bilo je jako dobro. Imao sam početnu tremu i malu nesigurnost u strelice pa sam imao pet osmica i jednu sedmicu. Da nije bilo tih kikseva, bilo bi i lakše. Ušao sam u meč s tri centra i završio sa šest. Oborovečki je imao 284, a Pereglin 280 na 65 metara, dok sam ja imao 279 te sam znao da se to može stići s druge dvije distance, na 50 i 35 metara. Na tim sam distancama pucao najbolje, ali ipak nisam do kraja znao jesam li prvi, drugi ili treći. Jednostavno, svi smo bili toliko dobri da sam samo jurio da otpucam čim bolje, a da ne gledam na njih. I na kraju je dobro ispalo. Stvarno sam dobro odradio i zasluženo sam prvi – kaže Krstinić.


Hrvatsko postolje




Hrvatske predstavnice u ženskoj konkurenciji, Sanja Komar, Valentina Pereglin i Mihaela Oborevečki, također su se okitile naslovom ekipnih prvakinja ispred Francuske i Češke, a u pojedinačnom su poretku podijelile međusobno pobjedničko postolje. Valentina Pereglin je zlatna, Mihaela Oborevečki srebrna, a Sanja Komar brončana.


Hrvatski predstavnici još nisu završili s nastupima na SP-u jer ih očekuju natjecanja u eliminacijskim dvobojima, na ispadanje te u mješovitim ekipama. Prva ekipa su Domagoj i Valentina Pereglin te Martin Borovečki, dok su u drugoj Andrej Krstinić, Martin Kajfeš i Mihaela Oborovečki.