PH u triatlonu

Triatlonci Rivala osvojili su čak pet naslova prvaka na PH u Zagorju, zlato je osvojio i predsjednik kluba

Luka Medak

Uspješni riječki triatlonci

Uspješni riječki triatlonci

Super sprint triatlon se sastojao od 0,35 km plivanja, 12,8 km bicikliranja i 2,5 km trčanja



RIJEKA  Triatlonci riječkoga kluba Rival vratili su se s Prvenstva Hrvatske u Zagorju s čak pet novih naslova prvaka, ovaj put u super sprint triatlonu koji se sastojao od 0,35 km plivanja, 12,8 km bicikliranja i 2,5 km trčanja.


Predsjednik Triatlon kluba Rival, a ujedno i njegov najiskusniji član Damir Šegota, rutinerski je osvojio prvo mjesto u svojoj kategoriji M60. U15 kadetkinja Lana Vale također je osvojila prvo mjesto, a kadet Borna Dobravac treće u triatlonu, kao i mlađi kadet Einar Miletić u akvatlonu. Juniorka Aurora Valinčić bila je pobjednica kategorije U17, senior Miroslav Marić u M40 kategoriji, dok je sveukupna pobjeda na cijeloj utrci za dlaku izmakla junioru Gabrielu Barcu, koji je tako zauzeo sveukupno drugo mjesto, ali prvo među juniorima U17.


Natjecanje u organizaciji TK-a Rudolf Perešin bilo je posebno zanimljivo zbog neuobičajenog formata u kojem je start utrke bio na jednom mjestu, točnije u Bedekovčini, a cilj na drugom, odnosno u Gornjoj Stubici, a na natjecanju su sudjelovale kategorije od najmlađih početnika ispod 9 godina do seniora preko 75 godina starosti. U najmlađim kategorijama pobjede su odnijeli domaćini, a Rivalovci iz obitelji Marić, Zara i Lan, odnijeli su treća mjesta u U9 i U11 kategorijama. Početnik David Jugović imao je svoju premijeru na ovom natjecanju, osvojivši osmo mjesto u kategoriji U11.




Ova utrka imala je posebnu važnost za U17 juniore i U15 kadete jer su to ujedno bile i kvalifikacije za »2021 Europe Triathlon Youth Championships Festival« u Turskoj Alanyi, koji će se održati u listopadu ovu godine. Od sveukupno četiri mjesta predviđena za sudjelovanje hrvatskih natjecatelja, mladi Riječani osvojili su čak tri. Ovakav je uspjeh bez sumnje rezultat predanog rada trenera kluba na čelu sa sportskim direktorom i glavnim trenerom Blažom Barcem, koji će im i biti pratnja na putovanju te voditi u nove uspjehe