Triatlon

Gabriel Barac opravdao ulogu favorita i u Kostreni postao apsolutni prvak Hrvatske u supersprintu

Tomislav Volarić

Gabriel Barac/M. LEVAK

Gabriel Barac/M. LEVAK

Na prvenstvu je sudjelovalo 150 natjecatelja i natjecateljica raznih uzrasta



KOSTRENA Gabriel Barac, član Rivala, opravdao je ulogu favorita i postao apsulutni prvak Hrvatske u supersprint triatlonu s vremenom 30:28 minuta na prvenstvu održanom u Kostreni. Barac, još junior, slavio je ispred Filipa Vilenice (30:40; Swibir), odnosno Adriana Žgaljića (30:47, P. Zrinski). Na prvenstvu je sudjelovalo 150 natjecatelja i natjecateljica raznih uzrasta.


Utrka se sastojala od 375 metara plivanja, 10 kilometara biciklističke utrke Šetalištem kostrenskih pomoraca, a za kraj natjecatelji su pretrčali 2,5 kilometra kostrenskim obalnim putom s ciljam na parkiralištu Nova voda.


– Puno mi znači pobjeda na domaćem terenu. Staza je bila zanimljiva, ali istovremeno i teška, a nisu pomogli ni promjenjivi vremenski uvjeti. Plivački segment je bio otežan zbog valova, ali uspio sam, bez obzira na nešto lošiji rezultat, dostići u tom trenutku vodeće natjecatelje zahvaljujući dobro odrađenom trčanju i bicikliranju – rekao je Gabriel Barac.




Gabriel je ovime okrunio iznimno uspješnu godinu u kojoj je još stigao do titule prvaka Hrvatske u sprint triatlonu i akvatlonu. Također, Gabriel je i prvak Hrvatske triatlonske lige, kao i juniorski prvak Balkana.


U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Nika Rimaj (P. Zrinski) s vremenom 38:22 minuta, ostavivši iza sebe Rozu Šporčić (Maksimir, 39:07), odnosno Magdalenu Starčević (Swibir; 39:19).


U konkurenciji U-17 Lana Vale (Rival) osvojila je treće mjesto, dok je ukupno bila peta (41:28). Njena klupska kolegica Aurora Valinčić ukupno je imala šesto vrijeme (42:15).