Triatlon

U Kostreni se održava PH u supersprint triatlonu, očekuje se 150 natjecanja i natjecateljki

Tomislav Volarić

S. DRECHSLER

S. DRECHSLER

Najmlađi sudionici s plaže Stara voda kreću u 10 sati. Utrka triatlonki starta u 12 sati, dok je utrka triatlonaca dva sata kasnije



KOSTRENA Kostrena će danas dočekati čak 150 hrvatskih triatlonaca, koji će se natjecati na prvenstvu Hrvatske u supersprint triatlonu. Na prvenstvu će, između ostalih, nastupiti aktualni državni prvak Gabriel Barac, prošlogodišnja juniorska državna prvakinja Aurora Valinčić te aktualna juniorska viceprvakinja Lana Vale. Natjecanje organizira Triatlon klub Rival u suradnji s Općinom Kostrena, Turističkom zajednicom Općine Kostrena, Gradom Rijeka, Primorsko-goranskom županijom i Zajednicom sportova PGŽ.


Najmlađi sudionici s plaže Stara voda kreću u 10 sati. Utrka triatlonki starta u 12 sati, dok je utrka triatlonaca dva sata kasnije. Sudionici će natjecanje otvoriti preplivavanjem 375 metara ispred plaže Stara voda, nakon čega će odvoziti deset kilometara biciklističke utrke Šetalištem kostrenskih pomoraca, i za kraj pretrčati dva i pol kilometra kostrenskim obalnim putom s ciljem na parkiralištu Nova voda.


Plivački dio natjecanja osiguravat će Lučka kapetanija Rijeka, dok će se volonteri i redari brinuti za sigurnost natjecatelja i gledatelja na ostalim lokacijama. Napomenimo još kako će zbog održavanja utrke od 11 do 15 sati za sav promet, osim interventnih vozila, biti zatvorena cesta Šetalište kostrenskih pomoraca, kao i Ulica hrvatskih branitelja. Autobusna linija 10A u polasku će prometovati magistralom (D8), a u povratku redovnom trasom.