OI u Tokiju

Trener Tončija Stipanovića nakon osvajanja srebra: “Sve je tu bilo abnormalno, beskorisno je vući paralele s drugim Igrama”

Hina

Tonči Stipanović/Foto REUTERS

Tonči Stipanović/Foto REUTERS

Mislim da ćemo ići dalje u ovoj priči. Imamo krajem godine Svjetsko prvenstvo u Barceloni i Europsko u Bugarskoj i to je bio nekakav plan - rekao je Jozo Jakelić



TOKIO Sve je tu bilo abnormalno, pa je srebro ogroman uspjeh kazao je Jozo Jakelić, trener srebrnog laseraša Tončija Stipanovića.


Bolje od srebra nije moglo, kazao je hrvatski jedriličar Tonči Stipanović (35), koji je osvojio srebrno odličje u klasi Laser na olimpijskoj regati u Enoshimi.


“Danas nije moglo bolje od ovog srebra, a tijekom tjedna je bilo stvari koje su mogle biti bolje. Olimpijske igre su regata koja traje četiri godine, jedrenje je specifičan sport i traži dosta preciznosti i analitike. Možda je u Enoshimi bilo malo previše vjetra nego smo očekivali. Mi smo praktički zbog pandemije ostali bez dvije godine pripreme i podataka, pa je teško vući bilo kakve sličnosti s pripremama za primjerice Igre u Riju posve beskorisno. Sve je bilo abnormalno, pa mi je sada jako drago da je osvojio srebro u takvim uvjetima”, izjavio je Jakelić, koji je govorio o planovima sa 35-godišnjim Stipanovićem.





“Mislim da ćemo ići dalje u ovoj priči. Imamo krajem godine Svjetsko prvenstvo u Barceloni i Europsko u Bugarskoj i to je bio nekakav plan. Nakon ovog svega i 24 dana Japana prvo ćemo proslavit u Splitu, odmorit i odlučiti što dalje”.


Član splitskog Mornara je imao odličan start i do prvog okreta je bio srebrni, no potom je nakon okretanja plutače u pao ukupno na četvrto mjesto, da bi u trećoj dionici ponovno došao među vodeće. U fantastičnom finišu Tonči je ušao u cilj četvrti, pa je s ukupno 82 negativna boda osvojio srebro. Australac Matt Wearn je zlatni (53), a Norvežanin Hermann Thomasgaard (85) brončani.