Petar Muslim

Sportski direktor riječkih vaterpolista nakon kvalifikacija za Ligu prvaka: “Prezadovoljni smo kako smo parirali četvrtoj ekipi Europe”

Igor Duvnjak

Petar Muslim/Foto A. KRIŽANEC

Petar Muslim/Foto A. KRIŽANEC

Za ovako mladu ekipu kvalifikacije za Ligu prvaka bile su izazov. Njima su to, izuzev Brguljana i Paparića, bile prve utakmice u Europi - podsjetio je sportski direktor Primorja EB



RIJEKA Iza mlade momčadi vaterpolista Primorja Erste Bank je život u ubrzanom ritmu putovanja i utakmica, vratili su se kući nakon trodnevnog turnira kvalifikacija za Ligu prvaka u rumunjskoj Oradeji. Tamo su svladali istoimenu domaću momčad na otvaranju, a poslije toga su poraženi od favorita, nadmašio ih je grčki Vouglameni, prošle sezone u krugu najboljih europskih ekipa te na koncu Ortigia, treći vaterpolski sastav Italije. Prvoplasirani Grci nastavljaju kvalifikacije za Ligu prvaka, ostala tri kluba, među kojima su i Riječani, ulaze u kvalifikacije za Europski kup. Igrači trenera Igora Hinića su se nadružili u autobusu, u polasku su putovanje prepolovili treningom i spavanjem u mađarskom Szolnoku. U povratku je dvanaest sati vožnje apsolvirano »u šutu«, no koliko god su riječke »kapice« umorne od utakmica i vožnje, toliko su osokoljene svojim prezentacijama u uglednom vaterpolskom društvu u Rumunjskoj.


– Dobro je što smo putovanje u Oradeu razlomili onim treningom u Szolnoku, gdje smo i prespavali. Stoga nam putovanje na turnir nije bilo toliko naporno, ali za povratak čak mogu reći da čak i jest. No, što je, tu je, dobar jastuk i malo nekog filma te spavanje, to je jedino što se može za vrijeme puta – kaže Petar Muslim, jedno od trofejnih uglednih vaterpolskih imena na Kantridi, sportski direktor Primorja EB nakon prespavane noći te ugodne jutarnje šetnje i kave u Kostreni.


Žilav otpor


Sama momčad i njezino vodstvo su zadovoljni pruženim na turniru, pobjedom nad Oradeom, ali isto tako i itekako žilavim otporom grčkim i talijanskim favoritima koji su morali strepjeti skoro pa do posljednjih zaveslaja.




– Niti ja osobno, kao ni cijeli klub, nismo znali u kakvom smo stanju, koliko mi možemo pružiti na turniru. Prvi put smo, naime, igrali kvalifikacije za Ligu prvaka, to je za ovako mladu ekipu bio izazov. Njima su to manje više prve utakmice u Europi, praktički svim igračima izuzev Darka Brguljana i Lovre Paparića, koji je tu nešto odigrao. Nismo stvarno imali nikakva očekivanja i ciljeve. Nismo znali kako će to ispasti, pribojavali smo se ne znajući hoće li biti odlično, loše ili srednje. Ali, na kraju svega mislim da smo turnir odigrali fantastično. Prezadovoljni smo, ja prvi, a mislim i svi ostali u klubu jer smo zbilja parirali svim ekipama. Pogotovo Vouglameniju, ekipi koja je prošle sezone bila četvrta u Europi, i ima tri puta veći budžet od našeg kluba. Možemo biti više nego zadovoljni. Sa svima smo igrali egal, čak smo u tim utakmicama mogli i pobijediti, ali smo tijesno izgubili. Ne treba zato ništa žaliti, ovo je za našu mladu ekipu i sve nas jedan veliki iskorak prema naprijed i sigurno pokazatelj da smo na odličnom putu te da samo treba nastaviti raditi dalje.


Regionalna liga


U smiraj turističke sezone zahuktava se ona vaterpolska te odmor za Primorjaše postaje sve više mislena imenica. Nastavljaju, naime, s kontinentalnim izazovima, kvalifikacijama za Europski kup, a ovog vikenda, u petak i nedjelju u Splitu kreću u lov za bodovima u elitnoj Regionalnoj ligi.


– Priželjkujemo jedno od prvih dvaju mjesta u skupini kvalifikacija za Europki kup te da se na Kantridi opet igraju europske utakmice cijele sezone. To bi za nas i za igrače, za klub, bio jedan veliki pothvat jer se samo tako može napredovati i na igračkom te općenito klupskom planu. U Regionalnoj ligi u petak igramo u Splitu s Jadranom, u nedjelju s Mornarom BS. Momci nakon odmora u ponedjeljak danas kreću sa pripremama za splitske nastupe. Jedan od ciljeva je ostati u Premijer Regionalnoj ligi, da se više ne vraćamo, kao u proteklim godinama, u onu, kako je mi zovemo »drugu ligu« tog natjecanja. Želja je ostanak te da konstatno igramo s najjačim ekipama jer jedino tako možemo napredovati.