Lovro Paparić

Riječki vaterpolski centar objasnio zašto se zahvalio izborniku prije potpisa za Partizan: “Odluka je donesena i glavom i srcem”

Valentina Prokić

Lovro Paparić

Lovro Paparić

Uvijek sam bio i bit ću na raspolaganju reprezentaciji i Savezu, ali u ovim trenucima se ne vidim tamo - rekao je Paparić



RIJEKA  Riječki vaterpolski centar Lovro Paparić poslao je elektroničko pismo u HVS oko kojeg se podigla bura, iako sam Paparić kaže – posve nepotrebno. Riječanin se zahvalio HVS-u te odlučio da ne želi biti dio reprezentacije dok ne dođe do nekih promjena. Mnogi su to protumačili krivo, kao da Paparić više nikad ne želi nositi hrvatsku kapicu, ali istina je sasvim drukčija.


– Ispalo je kao da sam odbio poziv, a nisam. Uvijek sam bio i bit ću na raspolaganju reprezentaciji i Savezu, ali u ovim trenucima se ne vidim tamo. Već sam se ranije, u dogovoru s obitelji, odlučio na taj korak. To ne znači zauvijek, samo ne želim biti trenutačno u takvoj sredini. Meni nikada nije problem bio odrađivati pripreme i nisam frustriran jer nisam prvi ili drugi centar. Posve mi je jasno da su Krapić i Vrlić sada tu, ali mi je krivo kada se počnu gurati neki drugi igrači a da se meni uopće nije dala nikakva prilika. Pripreme u Kranju sam odradio maksimalno i imao sam dobre rezultate i u plivačkom i u fizičkom dijelu za moju poziciju, no u sparing utakmicama nisam uopće dobio priliku. Praktički nisam ni noge umočio ni protiv Slovenije, ni protiv Mađarske, a nisam išao ni na turnir na Sardiniju. Meni je to bila poruka da je sve unaprijed odlučeno još prije priprema te da se na mene uopće ne računa. To sam napisao u pismu Savezu. Zaželio sam im sreću i da ostvare dobar rezultat u Splitu – pojasnio je Lovro Paparić svoju odluku.


Glava i srce


Riječki centar nije odluku donio preko noći, dobro je razmislio, vidjevši da očito neće imati priliku pokazati što može i zna.




– Odluka je donesena i glavom i srcem. Vidjet će se je li bila ispravna. Nadam se da ovo nije kraj, već da će se nešto promijeniti te da ću dobiti priliku u reprezentaciji u budućnosti, ali ne samo da popunim broj – poručio je Lovro Paparić.


Paparićeva priča nije prva, ni nova, jer na sličan se korak odlučio i Luka Lozina krajem prošle godine, a on je čak i puno duži period proveo u reprezentaciji. Dva mlada igrača u osam mjeseci, koji su se zahvalili u iščekivanju boljih dana i promjena, možda izgleda malo, ali nije, jer talentirane i kvalitetne vaterpoliste se ne nalazi baš svaki dan i na svakom kantunu…


Beograd


Riječki 23-godišnji centar novi je igrač beogradskog Partizana. Paparić će tako nakon jednogodišnje avanture u grčkom Vougliameniju karijeru nastaviti u Beogradu. Iako je Partizan doživio egzodus igrača, nova mlada momčad se slaže, a Paparić će biti prvi centar beogradske momčadi.


– Pripreme mi počinju za desetak dana. Dobio sam malo duže slobodno. Idem danas riješiti papirologiju do kraja pa se vraćam u Rijeku i onda ću preseliti kad krenem s treninzima. Bilo je teško sve vratiti iz Atene. Otišao sam s jednim koferom, a vratio sam se s tri – kroz smijeh je rekao Lovro Paparić.


– Zadovoljan sam što sam riješio pitanje kluba, a vidjet ćemo kako će biti. Momčad se promijenila, liga je jaka, bit će jako puno utakmica i prostora za napredak i dokazivanje. Svjestan sam da nećemo biti na vrhu, ali kao prvi centar imat ću veliku minutažu i puno utakmica. U Srbiji se jako puno godina ulaže u vaterpolo, tako da je liga jaka – zaključio je Paparić.