Centar vaterpolista Primorja EB

Lovro Paparić uoči druge utakmice s Mladosti: ‘Maksimalno smo spremni i idemo pobijediti’

Igor Duvnjak

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza



RIJEKA – Bože, daj da se vidimo u ponedjeljak, neizrečena je, ali lebdeća želja nad jučerašnjom presicom vaterpolista Primorja Erste Bank, koji u nedjelju igraju uzvrat kod Mladosti u razigravanju za treće mjesto u prvenstvu Hrvatske. Uspiju li joj uzvratiti za riječki poraz, odlučujući susret igrat će se idućeg utorka na Kantridi. Sve ovo se odvija dok su Primorjaši »između čekića i nakovnja«, misli su okrenute odlasku u Zagreb, ali svježa su sjećanja na Final Four LEN Euro kupa u Rijeci i osvojeno drugo mjesto.


– Hvala svima koji su nas došli bodriti, koji su sve vrijeme bili uz nas – kaže udarna igla riječkog napada, vrsni iskusni centar Lovro Paparić, o tim krasnim »danima vaterpola« u Rijeci. – Na bazenima Kantride bila je zbilja divna atmosfera. Ostvarili smo fantastičan rezultat u Europskom kupu, drugo mjesto. Postoji žal što finale nije otišlo u nekom drugom smjeru, ali realno, Jug AO je pokazao da je trenutno bolji i pobijedio nas je.


U »predigri« ovog europskog događaja, u onom domaćem, Mladost je nadigrala riječku momčad i stekla prednost.




– Nije realno gledati rezultat iz prve utakmice. Mi smo tada bili više fokusirani na utakmice Euro kupa. Pokušali smo ipak dati svoj trenutačni maksimum, nije išlo, izgubili smo. Pri kraju smo se čak pokušali vratiti, ali jako je teško vraćati se iz minusa. Na Euro kupu smo se pak vraćali iz minusa u polufinalu i uspjeli smo, ušli smo u finale. Sve je to sport, svakakvi ishodi su mogući.


Opaskom o rezultatu prve utakmice kao o nerealnom odrazu stanja, riječke kapice navijačima bude optimizam uoči zagrebačke utakmice.


– Sad idemo na utakmicu maksimalno spremni za Mladost, fokusirani smo samo na nju i njezinu igru. Pripremamo taktiku, mislim da bismo mogli, a i trebali pobijediti. Oni jesu domaćini, ali mislim da to ne bi trebalo igrati veliku ulogu.