Samir Barać

Riječka i hrvatska vaterpolska legenda nakon trijumfa u Dohi: “Osjećam se ponosno i uzvišeno”

Portal Novi list

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Sve je bilo na jednoj vrlo visokoj razini i na kraju se radujemo, osjećam nevjerojatan ponos zbog ovog hrvatskog trijumfa u Dohi - rekao je Barać



RIJEKA Riječka vaterpolska legenda i dugogodišnji kapetan Barakuda osvrnuo se na pobjedu naših vaterpolista u finalu SP-a u Dohi:


“Sjajan je to osjećaj, kao bivši sportaš, ali i svi zajedno, osjećamo se jako ponosno. Teško je to i opisati i izreći, osjećam se tako dobro i uzvišeno, i što sam gledao ovu utakmicu i cijelo ovo Svjetsko prvenstvo. Dečki su fenomenalni, igrali su i borili su se lavovski. U igri je u finalu bilo svega i svačega. Recimo, Talijani su odigrali jednu tako provokativnu utakmicu na fizičkoj razini, stalno su bili na rubu kontrafaula u napadu. Dosta im se toga toleriralo, ali mi smo izdržali i sve to. Svaka čast i dečkima i stručnom stožeru, zaslužuju sve moguće čestitke jer ovo je bila jedna nevjerojatno teška utakmica. Da ne govorimo da je sve zapapreno onim izvođenjem peteraca, koji su uvijek živi rulet. Kada se ide u izvođenje, teško je bilo što prognozirati. U ovom slučaju naš je stručni stožer opet nejvjerojatno dobro pogodio uvođenjem golmana Mate Anića.


Samir Barać

Samir Barać/S. DRECHSLER


Inače, kroz cijelo Svjetsko prvenstvo u našoj su se reprezentaciji događale neke nevjerojatno dobre, pozitivne stvari i kada se tiče izmjena i ulazaka nekih igrača u igru. Reprezentacija nam je kompletna u raznim situacijama, mislim tu i na određenje pozicije te na pucače, kao i na čitanje igre te na odrađivanje zadaća u obrani. Sve je bilo na jednoj vrlo visokoj razini i na kraju se radujemo, osjećam nevjerojatan ponos zbog ovog hrvatskog trijumfa u Dohi.




Istina je da su u tom natiskanom ritmu velikih natjecanja ove godine i Olimpijske igre te da će hrvatski vaterpolisti ponosno doći u Pariz kao svjetski prvaci i europski viceprvaci, ali svakako da dečki nakon ovog velikog uspjeha u Dohi ne razmišljaju o svemu tome. Treba ih pustiti da uživaju u ovoj velikoj, fenomenalnoj, veličanstvenoj pobjedi jer znate li što to znači biti svjetski prvak? To je jedna velika stvar, a ono što predstoji, te Olimpijske igre, to je vrh jedne sportske karijere. Gledajući Svjetsko prvenstvo, stvarno možemo očekivati velike stvari. Međutim, ajmo sada uživati u ovoj pobjedi. Takva je da bih o ovoj utakmici mogao pričati itekako puno, i o pojedincima, o igračima koji su se nevjerojatno podigli igrom i kvalitetom. Isto tako i o cijeloj reprezentaciji koja je disala kao jedan. Sve skupa je nevjerojatno, stvarno nevjerojatno”, napisao je Barać u osvrtu za Novi list.