Tomislav Pucar

Ponajbolji hrvatski stolnotenisač karijeru će nastaviti u Rusiji kod Zorana Primorca

HinaZAGREB Jedan od najboljih hrvatskih stolnotenisača Tomislav Pucar (24) karijeru će nastaviti u ruskom klubu UMMC iz Verkhnjaja Pjshma kojeg vodi naš proslavljeni stolnotenisač Zoran Primorac.


U klubu iz okolice Ekaterinburga do sada je igrao i Andrej Gaćina, no on će karijeru nastaviti u poljskom Dekorglass Dzialdowu.


Pucar u Rusiju dolazi iz Bundeslige nakon odigrane sezone u redovima Fulde.
“Ligu smo završili na desetom mjestu. Iza mene je dosta naporna sezona, svaki meč je bio na ‘nož’. Klub se odlučio da će na trećoj poziciji igrati mlađi igrač tako da smo sve vukli Filus i ja. Uz ovakav sistem to nam nikako nije odgovaralo. Koliko čujem i to će se mijenjati, od sljedeće sezone neće se više igrati parovi. Na kraju sam ostvario 16 pobjeda i devet poraza,” kazao je Pucar.


UMMC je u ovoj prekinutoj sezoni izborio polufinale Lige prvaka gdje su trebali igrati protiv Borussije iz Dortmunda, jednom su osvojili Europski kup, dok su u Ligi prvaka dvaput završili na drugom mjestu.


“Potpisao sam na tri godine što mi odgovara. Meni je to odlično jer ću se moći više fokusirati na svoj napredak, više treninga, Pro Toureve itd. Također, ruska liga će mi odgovarati jer nemaju puno mečeva tijekom sezone, već se sve igra turnirski,” dodao je hrvatski reprezentativac.


Pucar će se tako nakon Pule, Zagreba, Bad Homburga, Kolpinga i Fulde okušati i u Rusiji, a prvenstvo bi trebalo početi u listopadu.


“Nadam se da će sve biti u redu do tada. Klub je uvijek pucao na vrh u svim natjecanjima i tu se ne bi trebalo ništa mijenjati,” zaključio je hrvatski stolnotenisač.