Nove mjere

Organizatori OI u Tokiju pripremit će 300 hotelskih soba za pozitivne sportaše

Hina

Sportaši pozitivni na koronavirus i ostali sudionici Igara kojima nije potrebna hospitalizacija u načelu će biti u karanteni u sobama tijekom 10 dana



TOKIO Olimpijski organizatori u Tokiju planiraju pripremiti 300 hotelskih soba za sportaše koji su pozitivni na koronavirus na Igrama, ali pokazuju nikakve ili manje simptome COVID-19, objavila je u nedjelju novinska agencija Kyodo


Organizacijski odbor Tokija planira rezervirati cijeli hotel smješten nekoliko kilometara od sela sportaša u okrugu Harumi na obali, što će vjerojatno koštati nekoliko milijuna dolara, rekao je Kyodo pozivajući se na nekoliko neimenovanih izvora.


Sportaši pozitivni na koronavirus i ostali sudionici Igara kojima nije potrebna hospitalizacija u načelu će biti u karanteni u sobama tijekom 10 dana, a medicinsko osoblje će ih liječiti danonoćno, navodi se.




Odbor će također pripremiti 30-ak specijalnih vozila za prijevoz pacijenata do hotela, prema Kyodu.


Sportaši će dobiti testove na COVID-19 svaka četiri dana, barem prema pravilima objavljenim u veljači za Igre u Tokiju, koji bi trebali početi krajem srpnja nakon jednogodišnjeg odgađanja zbog pandemije. Više smjernica o izolaciji i testiranju stiže u travnju ..


Japan je zabilježio više od 500.000 infekcija i gotovo 9.400 smrtnih slučajeva, a zabrinutost zbog novog vala zaraze raste uoči Igara.