Superliga odbojkašica

Odbojkašice Rijeke svladale Dubrovnik u Gospinom Polju i skočile na šesto mjesto na ljestvici

Luka Medak

Anja Žarković/Foto Arhiva NL

Anja Žarković/Foto Arhiva NL

Odbojkašice Rijeke brzo su se oporavile od poraza u finalu Kupa i pobijedile drugi put zaredom u prvenstvu

DUBROVNIK – RIJEKA CO 1:3




DUBROVNIK Utakmica 19. kola Superlige odbojkašica: Dubrovnik – Rijeka CO 1:3 (20:25, 25:19, 19:25, 19:25). SD Gospino Polje. Bez gledatelja. Suci: Špadina i Ninić.


DUBROVNIK: Čuljak, Burđelez, Daničić, Jakić, Šilje, Lolić (L), Marinović, Kristić (L), Buzolić, Vreća, Šušić, Gustin, Stipanović, Drobac.


RIJEKA CO: Gerdević, Volarić (L), Štiglić, Kesten, Žarković, Denona, Juričić, Popić, Koraca, Fabris, Aničić, Francetić.




Odbojkašice Rijeke brzo su se oporavile od poraza u finalu Kupa i pobijedile drugi put zaredom u prvenstvu. Prvi set, kao i gotovo svi preostali u utakmici, krenuo je dosta izjednačeno. Obje su ekipe nizale po tri poena u nizu i niti jedna se nije uspjela duže vrijeme odvojiti, sve do niza 1:6 Rijeke za vodstvo 14:18. Dubrovnik je zatražio minutu odmora, ali nije mu pomoglo da se ponovno približi gošćama i Rijeka je mirno zaključila set. Drugi set bio je ponovno u početku izjednačen, da bi Dubrovčanke naposljetku napravile seriju 4:1 za 15:11 i ne dozvolile Rijeci da se više približi.


Činilo se da će tako biti i u trećem setu, Dubrovčanke su imale sredinom seta čak četiri poena prednosti, ali Riječanke se nisu predale i prvo serijom 2:6, a zatim 1:5 prelaze u vodstvo od pet razlike i zaključuju set. U posljednjem setu izmjenjivali su se poeni do 9:9, ali odbojkašice Rijeke su u tom trenutku odlučile preuzeti inicijativu i otišle su na pet poena prednosti te privele meč kraju. Ovom su pobjedom preskočile Vukovarke koje su poražene od Splita i došle na šesto mjesto na sredini tablice.