Odbojka na pijesku

KOP Opatija osvojila peto mjesto na svojoj europskoj premijeri u Beču: “Sudjelovali smo u povijesnom trenutku”

Ivan Volarić

Toni Bačić, Ivan Đorđević, Tonko Pavičević, Domagoj Babok, Josip Pribanić/Foto KOP Opatija

Toni Bačić, Ivan Đorđević, Tonko Pavičević, Domagoj Babok, Josip Pribanić/Foto KOP Opatija

Prvi put u povijesti odbojke na pijesku odigrano je jedno klupsko međunarodno natjecanje - rekao je Ivan Đorđević, trener, sportski direktor i igrač KOP Opatije



RIJEKA Odbojkaši KOP Opatije na petom mjestu zaključili su svoj nastup na MEVZA turniru u Beču. Prvo klupsko međunarodno natjecanje u povijesti ovoga sporta okupilo je osam ekipa, a Opatijci su stigli do »malog četvrtfinala« gdje su poraženi 2:0 od češkog sastava Prag Beach team. U skupini su odigrali 1:1 protiv mađarskog Strandroplabdazsaserta, potom su poraženi od češkog Strahova 2:0, a onda su odigrali 1:1 protiv Beach Punk Teama iz Brna. Treće mjesto u skupini značilo je odlazak u »repasaž« za polufinale gdje je Prag Beach Team bio prejak za Ivana Đorđevića, Tonka Pavičevića, Domagoja Baboka, Josipa Pribanića i Tonija Bačića, koji su branili opatijske boje u Beču.


– Prezadovoljni smo i presretni što smo se uopće uspjeli okupiti s obzirom na činjenicu da se u ovo doba sezone u Hrvatskoj uglavnom igra dvoranska odbojka. Osim toga, ponosnim nas čini što smo sudjelovali u povijesnom trenutku za ovaj sport. Dakle, prvi put u povijesti odbojke na pijesku odigrano je jedno klupsko međunarodno natjecanje. Ovo su prvi koraci prema onome što je konačni cilj, a to je da se jednoga dana organizira pjeskaško klupsko natjecanje po uzoru na Ligu prvaka – govori Ivan Đorđević, igrač, trener i sportski direktor višestrukih hrvatskih ekipnih prvaka, koji su dostojno prezentirali hrvatsku odbojku na pijesku u Beču.


– Objektivno, u polufinalu su se našle ekipe koje su u ovom trenutku razina iznad nas. U prvom redu zbog činjenice da imaju uvjete za cjelogodišnji rad. Bez dvorane, natkrivenih terena za odbojku na pijesku, što omogućava natjecanje i treninge 12 mjeseci u godini, teško je očekivati bitnije pomake. U razgovorima s ljudima iz našega Saveza saznali smo da postoje ideje i planovi u tom smjeru i to nas sigurno veseli. Uz pravi rad i uvjete niti jedna od ovih ekipa protiv kojih smo igrali nije nedostižna – rekao je Đorđević.