Doigravanje vaterpolista

Kapetan vaterpolista Primorja EB uoči Solarisa: “Po kvaliteti smo podjednaki, ali mi smo fizički spremniji”

Valentina Prokić

Dario Rakovac/Foto Arhiva NL

Dario Rakovac/Foto Arhiva NL

Želimo pobjedu i imamo predispozicije za nju jer smo već dva puta ove sezone bili uspješniji od Solarisa - kaže Dario Rakovac



RIJEKA Vaterpolisti Primorja EB večeras u Šibeniku protiv Solarisa igraju prvu utakmicu četvrtfinala prvenstva Hrvatske (19.30 sati). Solaris i Primorje EB dobro se poznaju, igrali su zajedno prošlu sezonu u A2 ligi. Riječani su ove sezone slavili u dvama navratima te očekuju pobjedu i u trećem susretu. Primorjaši su u Šibeniku pobijedili 10:9, dok su na svojoj Kantridi slavili 11:9.


– Spremni smo za borbenu i tešku utakmicu koja nas očekuje. Želimo pobjedu i imamo predispozicije za nju jer smo već dva puta ove sezone bili uspješniji od Solarisa. To nam daje razloga vjerovati da ćemo još jednom to ponoviti – kaže vaterpolist Primorja EB Dario Rakovac.


Momčad Igora Hinića spremna je i na broju, a svi znaju što mogu očekivati u Šibeniku.




– Taktički smo se spremili za neke njihove akcije najbolje što smo mogli. Solaris je neugodan domaćin, ali već smo se uspjeli s tim izboriti. Sva gostovanja su uvijek neugodna, tako da na to treba biti spreman bez obzira kome ideš u goste – dodaje Rakovac.


Kapetan primorjaša istaknuo je prednost svoje momčadi.


– Solaris i mi smo po kvaliteti podjednaki, ali mi smo fizički spremniji i to ćemo pokazati u bazenu. Usmjereni smo samo na ovu utakmicu, a kad nju odradimo, onda ćemo razmišljati o uzvratu na Kantridi – zaključio je Dario Rakovac.


Uzvratni susret igra se u Rijeci za tjedan dana.