ATP

Hrvatsko finale parova na US Openu: Mati Paviću i Bruni Soaresu trofej

Zlatko Horvat

Foto HTS

Foto HTS

Za Pavića to je drugi Grand Slam naslov, s Oliverom Marachom osvojio je Australian Open 2018. godine, drugi zajednički trofej sa Soaresom, ali posebno vrijedan



Pola stoljeća nakon Nikole Pilića, Split je donio drugog pobjednika US Opena u konkurenciji muških parova. Mate Pavić i Brazilac Bruno Soares su kao nepostavljeni dvojac podigli trofej, svladavši u finalu Zagrepčanina Nikolu Mektića i Nizozemca Wesleya Koolhofa sa 7:5, 6:3 poslije jednog sata i 31 minutu igre.


Za Pavića to je drugi Grand Slam naslov, s Oliverom Marachom osvojio je Australian Open 2018. godine, drugi zajednički trofej sa Soaresom, ali posebno vrijedan. Nije ih baš išlo od kada su udružili snage u Queen’s Clubu prošle godine.


Ali ostali su ustrajni, dobivši 24 od 39 susreta kao, uključujući pet u nizu u New Yorku. Za naslov pobjednici će podijeliti 400 tisuća, poraženi 200 tisuća dolara.




– Imali smo teške mečeve kroz turnir, gubili smo i vraćali se, što nam je dalo samopouzdanje. Na kraju smo osvojili Grand Slam naslov. Lijepa je to priča i za hrvatski tenis s obzirom na dva igrača u finalu prvi put u povijesti – rekao je Mate Pavić.


Pavić i Soares jednostavno su bili bolji. U 12. su gemu slomili servis Mektića, nakon je hrvatsko-nizozemski dvojac imao 40:15. Čvrsto su držali servis, dok su reternima stalno prijetili. Dovoljno za uvjerljivu pobjedu i erupciju radosti. Za Soaresa to je treći Grand Slam naslov i drugi u New Yorku.


Nikola Mektić može biti zadovoljan nastupom u New Yorku.


– Moram se zahvaliti Wesleyju. Iako smo izgubili u finalu, imali smo odličan turnir. Dobro se slažemo i vjerujem da će biti još puno dobrih rezultata – rekao je 31-godišnji Nikola Mektić.