HTS

Iva Majoli više nije izbornica tenisačica, već su joj našli nasljednika

Portal Novi list, Hina

Iva Majoli / Foto Vedran Karuza

Iva Majoli / Foto Vedran Karuza

Na mjestu izbornika ženske seniorske reprezentacije imenovan je Marin Bradarić



Upravni odbor Hrvatskog teniskog saveza (HTS) imenovao je 39-godišnjeg Splićanina Marina Bradarića novim izbornikom ženske seniorske reprezentacije, koju je od 2011. bez većeg uspjeha vodila Iva Majoli.


Njena je nova dužnost koordinirati rad svih ženskih reprezentacija, priopćili su u četvrtak iz HTS-a.


Bradarić je tijekom igračke karijere došao do 349. mjesta na pojedinačnoj ATP ljestvici, a osvojio je sedam naslova na ITF Futuresima.




Posljednji meč je odigrao 2016., nakon čega se posvetio trenerskom poslu. Bio je trener Mirjani Lučić Baroni kad je Makaranka 2017. iznenađujuće došla do polufinala Australian Opena.


“Velika mi je čast što mi je Hrvatski teniski savez ukazao povjerenje i dao mi mogućnost da vodim reprezentaciju u Billie Jean King Cupu.


To je velika obaveza, ali istovremeno i izazov. Uskoro nas čeka nastup u Litvi, na turniru Druge skupine Billie Jean King Cupa u travnju, a vjerujem da ćemo biti uspješni i ostvariti plasman u viši rang”, izjavio je Bradarić u službenom priopćenju.


Tijekom 13-godišnjeg izborničkog perioda Ive Majoli hrvatske tenisačice su samo jednom, prije dvije godine, uspjele iz Prve skupine Euro-afričke zone ući u viši rang natjecanja.


No, u dvoboju protiv Njemačke, odigranom u studenom 2022. u Rijeci, propustile su priliku za plasman među reprezentacije koje se bore za ulazak na finalni turnir Billie Jean King Cupa.


Godinu potom, ponovno igrajući u Prvoj skupini Euro-afričke zone, Hrvatska je u grupi s Danskom, Bugarskom, Srbijom, Švedskom i Norveškom ostvarila samo jednu pobjedu i po prvi put u povijesti ispala u Drugu skupinu.


Na turniru u Vilniusu, koji je na rasporedu od 8. do 13. travnja, Hrvatska će u konkurenciji reprezentacija Bosne i Hercegovine, Egipta, Estonije, Gruzije, Izraela, Kosova, Litve, Maroka, Malte i Sjeverne Makedonije pokušati biti među dvije najbolje ekipe i time se vratiti u Prvu skupinu.