Masters 1000

ATP Indian Wells: Borna Ćorić bolji od Austrijanca Ofnera

Hina

Borna Ćorić/Foto REUTERS

Borna Ćorić/Foto REUTERS



Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić uspješno je otvorio nastup na ATP Masters 1000 turniru u Indian Wellsu gdje se plasirao u drugo kolo.


Na premijeri je Ćorić, nakon nešto više od jednog i pol sata igre, nadjačao austrijskog tenisača Sebastiana Ofnera sa 6-2, 3-6, 6-0. Bio je to dvoboj igrača koji su blizu jedan drugome u ovom trenutku na ATP ljestvici, Ćorić je na 35., a Ofner na 38. mjestu.


U prvom setu Ćorić je nakon 2-2 odjurio na 6-2 te osvojio prvu dionicu u kojoj Austrijanac baš u ničemu nije mogao parirati. Ofner je, pak, zaigrao dosta bolje u drugom setu gdje je vrlo brzo napravio break prednosti i potom ga čuvao sve do izjednačenja na 1-1 u setovima.




Treći set donio je novi preokret na terenu te je opet Ćorić potpuno dominirao, ovaj put ne izgubivši ni jedan gem na putu do pobjede i prolaska u drugo kolo.


Tamo će Ćorić igrati protiv 25. nositelja Nijemca Jana-Lennarda Struffa koji je bio slobodan u prvom kolu. Njih su dvojica u karijeri igrali pet puta međusobno, a Nijemac trenutačno vodi 3-2.


ATP Indian Wells, 1. kolo:


Borna Ćorić (Hrv) – Sebastian Ofner (Aut) 6-2, 3-6, 6-0