Barem nešto

Hrvatski odbojkaški savez najavio sezonu odbojke na pijesku, bogata sezona počinje krajem lipnja klupskim prvenstvom

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

I dok će se sezona odbojke na pijesku odigrati tijekom ljeta, još uvijek je neizvjestan povratak odbojkaških natjecanja u dvorani



ZAGREB  Na druženju s novinarima koje je u Zagrebu organizirao Hrvatski odbojkaški savez (HOS) najavljeno je kako bi sezona odbojke na pijesku u Hrvatskoj trebala započeti prvim turnirom klupskog prvenstva Hrvatske koji će se održati od 26. do 28. lipnja u Zagrebu.


“Klupsko prvenstvo će, iako bez gledatelja, omogućiti domaćim pjeskašima skromni kontinuitet u pripremama i natjecanju te priliku da izbore klupske plasmane i kriterijske rezultate. Samo prvenstvo se sastoji od tri turnira u seniorskoj kategoriji, tri turnira mlađih dobnih kategorija i Kupa koji će se igrati od kraja lipnja do kraja kolovoza u Zagrebu, Splitu i Puli”, najavila je direktorica HOS-a Valentina Bifflin.


I dok će se sezona odbojke na pijesku odigrati tijekom ljeta, još uvijek je neizvjestan povratak odbojkaških natjecanja u dvorani, no hrvatski reprezentativci svakodnevno treniraju i čekaju povratak uobičajenih klupskih i reprezentativnih obaveza. Hrvatski reprezentativci i reprezentativke Ema Strunjak, Lea Deak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Timofej Žukovski, Ivan Raič, Danijel Galić i Marko Sedlaček osvrnuli na razdoblje iza njih te na ono što ih tek čeka.




“Na početku epidemije je bilo dosta čudno i teško budući da je ova situacija nova za sve nas. Nas osam cura imale smo veliku sreću jer smo bile zajedno u jednoj zgradi i zajedno smo održavale formu, trenirale i pratile svoj program. Bilo nam je lakše jer nismo za to vrijeme bile same”, izjavila je Ema Strunjak koju je epidemija zatekla u Perugiji, baš kao i kapetana hrvatske reprezentacije Žukovskog:


“Sezona nam je službeno završila 10. ožujka. Proglasili su prvenstvo bez pobjednika, također i u Ligi prvaka i Kupu. Prvog svibnja smo se obitelj i ja vratili u Hrvatsku i najbitnije je da smo zdravi i da možemo normalno nastaviti dalje”.


Odbojkašice i odbojkaši trenutno treniraju u Zagrebu. Nakon nekoliko mjeseci bez uobičajenih sportskih obaveza, ne skrivaju veselje zbog povratka treninzima.


“Otkada sam u Zagrebu treniram jednom dnevno na Mladosti, ali već od idućeg tjedna krećemo po starom režimu s treninzima, dva puta na dan. Čekam da mi počnu pripreme u mom klubu Volero Zurich pa da se njima priključim”, rekla je Lea Deak dok je Ivan Raič dodao:


Preferiram odbojku u dvorani u odnosu na onu na pijesku. To su dva različita sporta, iako neki tvrde da je to isto, zaista ima puno različitosti – rekao je Marko Sedlaček


“Za sada najviše radim na korekcijama, odnosno ispravljanju svih nedostataka disbalansa iz prošle sezone. Kroz neka dva do tri tjedna počet ću s jačim fizičkim treninzima, treninzima jakosti i snage, radi pripreme za sljedeću sezonu”.


Reprezentativci su i sami nakratko zamijenili parket pijeskom. Na terenima odbojke na pijesku u Vrapču, jednom od najbolje opremljenih terena u Hrvatskoj, zaigrali su s mladim nadama iz OK Vrapče i Olimpik.


“Iako je naša glavna ljubav u dvorani, na terenu, svi zaista tokom ljeta kada imamo priliku, volimo zaigrati odbojku na pijesku. Silom prilika, zbog krizne situacije i otkazanih reprezentativnih akcija imamo puno više vremena za provesti igrajući odbojku na pijesku”, istaknula je Nikolina Božičević dok je Marko Sedlaček dodao: ‘


“Preferiram odbojku u dvorani u odnosu na onu na pijesku. To su dva različita sporta, iako neki tvrde da je to isto, zaista ima puno različitosti”, zaključio je Sedlaček.


Kalendar natjecanja odbojke na pijesku


26. – 28. lipnja PH KLUPSKO 1. TURNIR – ZAGREB
03. – 05. srpnja PH U18 (M/Ž) – SPLIT
10. – 12. srpnja PH KLUPSKO 2. TURNIR – PULA
17. – 19. srpnja PH KLUPSKO MLAĐI KADETI/KADETKINJE – ZAGREB
24. – 26. srpnja PH KLUPSKO 3. TURNIR – SPLIT
15. – 16. kolovoza KUP RH – ZAGREB
21. – 23. kolovoza  PH KLUPSKO JUNIORI/ NAJMLAĐI KADETI – SPLIT
28. -30. kolovoza PH KLUPSKO KADETI/KADETKINJE – PULA