SP odbojkašica

Hrvatske odbojkašice igraju drugi susret na SP-u: “Protiv Poljske smo pokazale da možemo parirati velikima”

Portal Novi list

Lea Deak/Foto FIVB

Lea Deak/Foto FIVB

Utakmica protiv Dominikanske Republike počinje u 17.30 sati



GDANJSK Hrvatske odbojkašice nakon očekivanog uvodnog poraza od Poljske u nizozemskom Arnhemu danas od 17.30 sati igraju drugi susret u skupini B SP-a protiv Dominikanske Republike. Igračice izbornika Ferhata Akbase su unatoč porazu ostavile dobar dojam protiv Poljakinja, što ohrabruje uoči ogleda protiv Dominikanske Republike, koja je u prvom kolu bila bolja od Južne Koreje 3:0.


– Znamo da su iskusna i napadački vrlo snažna ekipa koja dugo godina igra zajedno, tako da je najbitnije da u utakmicu uđemo fokusirane i da utakmica ovisi samo o nama i našem držanju taktike – izjavila je tehničarka Lea Deak.


Libero Izabela Štimac smatra da je igra protiv Poljakinja dobar putokaz za dalje.




– U utakmici s Poljskom smo pokazale da možemo parirati velikim ekipama na ovako velikom natjecanju. Pokazale smo kako funkcionira naša obrana, naš prijem i napad. Ako ćemo tako igrati s ostalim ekipama, možda ćemo i slaviti.


Utakmica protiv Dominikanske Republike igra se u Gdanjsku gdje će hrvatske odbojkašice odigrati preostale utakmice u skupini B, sutrašnju protiv Tajlanda (14 sati), potom u četvrtak s Turskom (17.30 sati), a onda u subotu protiv Južne Koreje (17.30 sati).