SP odbojkašica

Brazilkama drama protiv Talijanki u polufinalu SP-a odbojkašica, sada ih u finalu čeka aktualni svjetski prvak

Hina

Foto FIVB

Foto FIVB

U subotu će tako za zlato igrati Brazil i Srbija, koja je osvojila naslov svjetskih prvakinja na posljednjem prvenstvu, dok će se za broncu boriti Talijanke i AmerikankeAPELDOORN U finalu protiv Srbije na Svjetskom prvenstvu kojem su domaćini Poljska i Nizozemska igrat će odbojkašice Brazila koje su u polufinalu svladale Italiju 3-1 (25-23, 22-25, 26-24, 25-19).


Iznimno dramatičan i izjednačen bio je ovaj polufinalni susret u nizozemskom Apeldoornu. Nakon što je svaka ekipa dobila po set u trećem je, uglavnom, u vodstvu proveo Brazil, no Talijanke su situaciju uspjele preokrenuti u završnici te dionice te su prve došle do set lopte.


No, Brazilke su se spasile kod 23-24, nanizale su tri poena za vodstvo 2-1 u setovima. Italija se potom držala do polovice četvrtog seta kada je Brazil napravio veliku seriju, odvojio se na devet poena razlike i time izborio finale.
U subotu će tako za zlato igrati Brazil i Srbija, koja je osvojila naslov svjetskih prvakinja na posljednjem prvenstvu, dok će se za broncu boriti Talijanke i Amerikanke.


SP, odbojkašica (polufinale):


Brazil – Italija 3-1 (25-23, 22-25, 26-24, 25-19)