PH u ronjenju na dah

Hrvatska roniteljica Mirela Kardašević na PH na Kantridi postavila još jedan svjetski rekord

Hina

Mirela Kardašević/Foto PIXSELL

Mirela Kardašević/Foto PIXSELL

Kardašević je u disciplini dinamika sa bifin perajama preronila 244 m i tako postavila svjetski rekord kojeg je do tada držala Poljakinja Magdalena Solich-Talandas preronjenih 236 metara



ZAGREB Hrvatska roniteljica Mirela Kardašević postavila je još jedan svjetski rekord na Državnom prvenstvu u ronjenju na dah u bazenskim disciplinama koje je tijekom vikenda održano na Bazenima Kantrida i na kojem je nastupilo 40 natjecatelja iz šest europskih zemalja


Kardašević je u disciplini dinamika sa bifin perajama preronila 244 m i tako postavila svjetski rekord kojeg je do tada držala Poljakinja Magdalena Solich-Talandas preronjenih 236 metara.


“Jako sam sretna i ponosna na ostvareni rezultat, drago mi je da se trud i rad isplatio. Želim se zahvaliti svojim trenerima, Ivanu Drvišu, mom klubu DPS Zagreb i svojoj obitelji koji su mi  najveća podrška i motivacija. Također se želim zahvaliti svim svojim sponzorima koji me podržavaju i bez kojih ne bi bila tu gdje jesam”, rekla je Mirela nakon postavljanja rekorda.




Drugi dan natjecanja, Mirela je osvojila još dvije zlatne medalje u disciplinama dinamika bez peraja i dinamika s monoperajom. Zanimljivo je da se Mirela samo zadnje četiri godine bavi ronjenjem na dah, a ovo joj je sedmi svjetski rekord. Do sada je osvojila osam medalja na Svjetskim prvenstvima, uključujući dvije zlatne, tri srebrne i tri brončane medalje te dvije brončane medalje s Europskih prvenstava.


Na Državnom prvenstvu Vanja Peleš osvojio je zlato u dinamici bez peraja, Vitomir Maričić srebro,  a Enes Ćerimagić broncu. Hrvoje Škorić srebro u dinamici sa bifin perajama, a Budimir Šobat zlato u statici.


Svi oni su izborili su nastup na svjetskom bazenskom prvenstvu koje će se održati u lipnju u Beogradu.