Slijed Skupština

Daniel Kalmar postaje novi predsjednik Boksačkog kluba Rijeka, Ante Vičević preuzima funkciju sportskog direktora

Igor Duvnjak

Daniel Kalmar

Daniel Kalmar

Vjerujem da je ovo dobra stvar za klub, uvjeren sam da je ovo dobra priča i da sve ide za dobrobit Rijeke te da će ovo biti značajan korak naprijed za naš voljeni klub - poručio je Ante Vičević



RIJEKA Daniel Kalmar bit će novi predsjednik Boksačkog kluba Rijeka. U jeku su završne pripreme za izbornu Skupštinu kluba duge tradicije i zapaženih rezultata, koji je kroz desetljeća iznjedrio plejadu zapaženih boraca, što će se održati u srijedu, 9. rujna, od 16 sati u Poliklinici Kalmar.


Daniel Kalmar, ugledni stomatolog koji se u svojim mladim danima bavio boksom, svojevremeno se vratio u klub i preuzeo funkciju izvršnog sportskog direktora, dok je na mjestu prvog čovjeka Rijeke dugih jedanaest godina svojevremeno istaknuti boksač Ante Vičević. Preživio je Vičević potrese i pokušaje smjenjivanja, dva neuspjela puča, nije odstupio, ali u ovom slučaju poručuje kako sa svim srcem Kalmaru prepušta predsjedničku funkciju.


– Vjerujem da je ovo dobra stvar za klub, uvjeren sam da je ovo dobra priča i da sve ide za dobrobit Rijeke te da će ovo biti značajan korak naprijed za naš voljeni klub – poručio je Ante Vičević, koji je i član Izvršnog odbora Hrvatskog boksačkog saveza. – Prema našem dogovoru, trebao bih preuzeti ulogu izvršnog sportskog direktora, a dalje ću predstavljati sponu koja povezuje klub i Hrvatski boksački savez. Naš klub ima značajnih, velikih ambicija, jednostavno rečeno, želimo biti najbolji. Radi se ozbiljno, trenira se, imamo pod ugovorom dvojicu boksača, Mateja Uremovića i Petra Cetinića, od kojih se mnogo očekuje. Ima tu uz njih i drugih nadarenih mladih boksača.




Na izbornoj Skupštini 9. rujna očekuje se nazočnost uglednih imena, najavljen je dolazak slavnog boksača Željka Mavrovića, koji se nekada borio i za Rijeku u ondašnjoj jugoslavenskoj Prvoj ligi, da bi kasnije poslije nastupa na velikim međunarodnim natjecanjima načinio zapaženu karijeru u profesionalnom ringu, a isto tako i predsjednika HBS-a Bone Bošnjaka.