Marljiv rad

Boksački klub Rijeka rezultatski je najbolji u Hrvatskoj, a sada mu je dodijeljen novi prostor u Dvorani mladosti: “Imamo velike apetite”

Igor Duvnjak

ŽELJNI USPJEHA - Trener Vlado Babić, Marko Ramljak, Dorjan Marko, Danijel Merkl, Duje Kutleša, Mateo Pejić, Marko Gvozderac, Mateo Bobaš i Ante Vičević/Foto M. GRACIN

ŽELJNI USPJEHA - Trener Vlado Babić, Marko Ramljak, Dorjan Marko, Danijel Merkl, Duje Kutleša, Mateo Pejić, Marko Gvozderac, Mateo Bobaš i Ante Vičević/Foto M. GRACIN

Želimo osvojiti još koju međunarodnu medalju. Rastemo iz godine u godinu, a rezultati su sve bolji - kaže Ante Vičević, sportski direktor Rijeke, koji je dobio novu dvoranu na Trsatu



RIJEKA Složna družina Boksačkog kluba Rijeke je neprekinutim marljivim radom odoljela srpanjskim, skoro pa tropskim vrućinama. Mladi, nadareni borci su »u rukavicama« dočekali i ove prve neverine vježbajući za nove izazove.


U novim prostorima u trsatskoj Dvorani mladosti na radnom okupljanju je bila ekipa kadet Mateo Bobaš (do 57 kg), junior Duje Kutleša (do 63 kg), mlađi seniori Danijel Merkl i Marko Gvozderac (oba do 80 kg), seniori Dorijan Marko (do 69 kg) i Marko Ramljak (do 86 kg), koji su radili pod budnim okom iskusnog entuzijaste Vlade Babića, prvog asistenta trenera Kristijana Hodaka, ujedno i hrvatskog izbornika, odsutnog radi reprezentativnih obaveza.


Ante Vičević, sportski direktor kluba osnovanog još 1974. godine, a sada najboljega u Hrvatskoj po rezultatima na državnom prvenstvu i član Izvršnog odbora HBS-a kao i svi u klubu zadovoljno može nabrajati odlične rezultate Rijeke nadajući se novim slavljima.




– Dolaskom Kristijana Hodaka za glavnog trenera Rijeke još 2019. godine iz godine u godinu stvari su sve bolje, kako rastu rezultati tako raste i broj boksača i rekreativaca – kaže Ante Vičević. – Već dugi niz godina Rijeka djeluje u ulici Milutina Barača na broju 16 b, no dolaskom Kristijana i trudom cijele Uprave ta nam je dvorana postala pretijesna. Sada smo pred potpisom ugovora kojim će nam biti dodijeljen prostor u Dvorani mladosti. Tu trenira seniorska ekipa, a u Baračevoj mlađi pogoni, kadeti i juniori.


Na Trsatu nam je dodijeljeno još prostora uz ovaj, sve ćemo to urediti te će ta dvorana oživjeti s novih 400 kvadratnih metara, sve će biti novo. Očekujemo da to bude gotovo do kraja sljedeće godine. Inače, naši bokači nisu stali s radom, stalno vježbaju, pogotovo u ovim ljetnim mjesecima. Imamo i jako dobre kontakte s talijanskim klubovima te dečki nastupaju, što im je dodatni motiv za ljetni trening.


Niska uspjeha


Vičević se zadovoljno osvrnuo na prijeđeni put i uspjehe boksača Rijeke i njihova trenera gledajući ka novim važnim turnirima.


– Prošle godine smo bili najbolji seniorski klub u Hrvatskoj, prvi od 74 kluba. Zbog tog velikog uspjeha Kristijan Hodak je postao izbornik seniorske reprezentacije. Uz njega su i Vlado Babić te kondicijski trener Slaven Brkljačić. Mateo Bobaš je hrvatski prvak i za desetak dana ide u Tursku na Europsko kadetsko prvenstvo. Leon Buzik je osvojio državnu titulu za mlađe seniore, a na Europskom prvenstvu dvije je godine zaredom bio peti, kao junior, pa mlađi senior, za medalju je gubio od kasnijih prvaka.


Bio je prvak Hrvatske, deklasirao je sva tri protivnika i proglašen najboljim mlađim seniorom prvenstva. Mateo Pejić proglašen je najboljim juniorskim sportašem grada Rijeke i naše županije, a bio je brončani na Europskom juniorskom prvenstvu što je veliki uspjeh. Na Europskom prvenstvu U-22 nastupio je Mateo Ramljak, državni prvak svog uzrasta, a na SP-u za kategoriju U-22 Mateo Komadina. U studenom je Svjetsko prvenstvo mlađih seniora, predstavljat će nas Mateo Pejić i Leon Buzik. Našu boksačicu Rinu Marko očekuje pak nastup na Europskom juniorskom prvenstvu.


DVOBOJ S VREĆOM – Danijel Merkl/Foto M. GRACIN


Život za boks


Riječki boksači pokazali su kvalitetu i uspjesima pobudili očekivanja novih, još većih rezultata. Vičević mnogo očekuje od njih, a pritom niže pohvale izborniku Kristijanu Hodaku. Jasno da je uspjesima doprinjeo dobar rad agilne Uprave na čelu s predsjednikom Danijelom Kalmarom.


– Želimo osvojiti još koju međunarodnu medalju. Imamo velike apetite, rastemo iz godine u godinu, a rezultati su sve bolji. Potvrda tih dobrih rezultata i dobrog rada je i činjenica što je glavni trener Rijeke Kristijan Hodak ujedno i izbornik reprezentacije. On je čovjek koji doslovno »spava u dvorani«, toliko je odan boksu. Vikendom je ili vani na međunarodnim natjecanjima ili na domaćim turnirima. Živi za boks. Itekakav je pomak kluba napravljen dolaskom Danijela Kalmara za predsjednika te Ante Pejića za dopredsjednika. S njima smo dobili i neke nove sponzore, a klub napokon ima i svoj vlastiti kombi kojim može na put te nas ima svugdje – zaključio je Ante Vičević.