Dobar rezultat

Član riječkog Refula osvojio osmo mjesto na IDPA Svjetskom prvenstvu u Alabami u disciplini poluautomatske puške

Katarina Blažević

Danijel Krnjatić

Danijel Krnjatić

Hrvatska je među najboljih 10, i osobno sam zadovoljan, iako mislim da bih s najboljim svojim rezultatom, bez grešaka, mogao izvući četvrto ili peto mjesto - kaže Danijel Krnjatić



RIJEKA Rijeka i Hrvatska u praktičnom streljaštvu imaju strijelca u top 10 na svijetu! Danijel Krnjatić, član riječkog Refula, osvojio je osmo mjesto na IDPA Svjetskom prvenstvu što se održalo u Sjedinjenim Američkim Državama, odnosno Alabami, u disciplini poluautomatska puška. Prva tri mjesta i odličja pripala su domaćim, američkim strijelcima, a zanimljivo je da se onim najsjajnijim okitila žena – Justine Williams.


– Sve što sam pretpostavljao da bi se moglo dogoditi, to se i dogodilo. Dosta je bilo iscrpljujuće i zbog samog puta pa mi je trebalo sigurno četiri do pet dana da se priviknem. Što se tiče natjecanja, bilo je zahtjevno i dinamično. Tražilo je od mene puno energije i fokusa, kao i fizičke spreme. U petak mi je rezultat bio nešto lošiji, neke stvari su me izbacile iz takta, a zadnji dan sam se uspio vratiti. Povukao sam koliko sam mogao, na Svjetskom prvenstvu se greške ipak ne praštaju, ali i ljepota je ovog sporta jer nije gotovo dok nije gotovo. Na kraju dana, Hrvatska je među najboljih 10, i osobno sam zadovoljan, iako mislim da bih s najboljim svojim rezultatom, bez grešaka, mogao izvući četvrto ili peto mjesto – kaže Danijel Krnjatić.


S obzirom na to da je u SAD otputovao bez pratnje kolege, riječkom strijelcu na kraju su na natjecanju pomagali – Kenijci.




– Kod njih sam na afričkom prvenstvu postao prvak te smo tamo već stvorili dobre odnose, te smo sada u SAD-u pomagali jedni drugima. Njihov delegat me pratio po »stageovima« da mi potvrđuje pogotke i provjerava kod sudaca je li sve kako treba biti – dodao je Krnjatić.