Danijel Krnjatić

Riječki strijelac u četvrtak otvara nastup na SP-u u praktičnom streljaštvu: “Bit će zahtjevno, ali želja je postolje”

Katarina Blažević

ŽELJA ZVANA ODLIČJE - Danijel Krnjatić

ŽELJA ZVANA ODLIČJE - Danijel Krnjatić

Na Svjetskom prvenstvu će uz Krnjatića nastupiti oko 400 strijelaca... Želje su ipak one najsjajnije



RIJEKA Riječanin Danijel Krnjatić još je prošloga tjedna otputovao za Sjedinjene Američke Države, točnije Alabamu, gdje će u četvrtak početi Svjetsko prvenstvo u praktičnom streljaštvu. Član riječkog kluba Reful odradio je dobre pripreme uoči svjetske smotre, na kojoj će nastupiti u disciplini poluautomatske puške. Preko bare otputovao je nakon osvojenih zlatnih medalja na turnirima u BiH te Italiji.


– Kada pogledam, nije bilo loše. Pripreme za Svjetsko prvenstvo su trajale aktivno od početka rujna, htio sam ih organizirati na taj način da svaki vikend imam po jedno natjecanje jer su mi to zapravo jedini treninzi s obzirom na to da je situacija na Drenovi i dalje ista. Uspjelo mi se poklopiti da je svaki vikend bilo po jedno natjecanje, a posebno je sada zanimljivo zbog toga što sam morao prilagoditi pušku američkim zakonima te je dosta duža cijev puške od one u Europi. Zbog toga su bile kompliciranije prilagodbe, taktika je drugačija i dodatno je trebalo neke stvari uvježbavati – kaže Danijel Krnjatić.


Na Svjetskom prvenstvu će uz Krnjatića nastupiti oko 400 strijelaca… Želje su ipak one najsjajnije.




– Najatraktivnije je to natjecanje u ovom sportu, naravno, i bit će dosta zahtjevno. Ne samo zbog razine natjecanja koje je nego i zbog toga što sam, nažalost, otputovao sam. Kolega koji je trebao ići kao pratnja i logistika morao je otkazati. To mi je malo nelagodno jer se moram o svemu brinuti, prehrani, logistici, svemu onome gdje bi netko drugi trebao malo asistirati. Nadam se da neće to uzet danak na moju izvedbu. Ali ne želim samo sudjelovati, nego da se naš barjak raširi na tom postolju. Na kraju dana, kada stavim dres na sebe, sve ostaje u tom trenutku i ostalo postaje nevažno – zaključuje Krnjatić.