Gubi od Grka

Novaka Đokovića u četvrtfinalu turnira u Rimu spasila kiša, tri meča prebačena za subotu

Hina

Novak Đoković/Foto REUTERS

Novak Đoković/Foto REUTERS

Grčki tenisač je osvojio prvi set sa 6-4 i vodio s 2-1 u drugom uz prednost 'breaka'. Meč Lorenza Sonega i Andreja Rubljova nije ni počeo, baš kao ni posljednji četvrtfinalni meč tenisačica između Poljakinje Ige Swiatek i Ukrajinke Eline Svitoline



RIM Dva četvrtfinalna dvoboja na turniru tenisača te jedan u konkurenciji tenisačica, koji su trebali biti odigrani u petak na Italian Openu, zbog kiše su prebačeni u subotnji program.


Može se reći da je kiša spasila prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića koji je u trenutku prekida bio u zaostatku protiv Stefanosa Tsitsipasa. Grčki tenisač je osvojio prvi set sa 6-4 i vodio s 2-1 u drugom uz prednost ‘breaka’.


Meč Lorenza Sonega i Andreja Rubljova nije ni počeo, baš kao ni posljednji četvrtfinalni meč tenisačica između Poljakinje Ige Swiatek i Ukrajinke Eline Svitoline.




U konkurenciji tenisača Rafael Nadal (ATP – 3.) je svladao madridskog pobjednika Nijemca Alexandera Zvereva (ATP – 6.) sa 6-3, 6-4 i tako mu uzvratio za prošlotjedni poraz u četvrtfinalu Mastersa u španjolskoj prijestolnici.


Nadalov suparnik u polufinalu bit će Amerikanac Reily Opelka (ATP – 47.) koji je sa 7-5, 7-6 (2) nadigrao Argentinca Federica Delbonisa (ATP – 64).