DRUGA HNL

Nogometaši Orijenta danas dočekuju Cibaliju, Macolić: “Dobro smo se pripremili, tražit ćemo pobjedu”

Ivan Volarić

Nikola Macolić/Foto: M. LEVAK

Nikola Macolić/Foto: M. LEVAK

Cibalia je dobra momčad, ali dobro smo se pripremili. Tijekom tjedna nismo imali utakmica pa smo se stigli malo odmoriti i regenerirati za utakmicu - rekao je Nikola Macolić



RIJEKA Nogometaši Orijenta 1919 danas će (15 sati) uoči reprezentativne stanke odraditi i treći uzastopni domaći ogled. Nakon Dinama u Kupu, Osijeka II u Drugoj HNL, na Krimeju u 8. kolu stiže još jedan bivši prvoligaš – Cibalia.


Crveni iza sebe imaju tri poraza, a ispred sebe obvezu povratka pozitivnim rezultatima i navici sakupljanja bodova, što im je uglavnom dobro išlo od ruke u uvodnom dijelu prvenstva.


– Na sve uvijek gledamo pozitivno pa i na poraze koji su iza nas. To shvaćamo kao lekciju za dalje i dodatni motiv da se protiv Cibalije pokažemo u što boljem svjetlu. U toj utakmici tražit ćemo samo pobjedu – govori Nikola Macolić, mladi branič Orijenta 1919 i U-19 selekcije. – Cibalia je dobra momčad, ali dobro smo se pripremili. Tijekom tjedna nismo imali utakmica pa smo se stigli malo odmoriti i regenerirati za utakmicu.




Varaždinci su na Krimeju u prvom kolu stigli s otvorenim gardom, Osječani prije sedam dana u »polubunkeru«. Vinkovčani se sigurno neće otvoreno nadigravati jer dobro znaju što bi ih moglo snaći. Problem više za Krimejčane!


– Počeli su nas svi puno ozbiljnije shvaćati, ekipe dolaze na Krimeju u čvrstom bloku i zadovoljne su bodom. Puno teže je igrati u takvim okolnostima, a mi ipak imamo mladu i neiskusnu ekipu. Isto tako, pojavilo se i breme favorita. Mi to možemo razbijati u svlačionici, ali očekivanja u okruženju rastu, od navijača pa do medija, i to je sigurno jedan dodatni teret. Ali i to je nogomet, idemo dalje s našim problemima. Sve su to slatke brige, mi ćemo danas biti pravi, a tek onda ćemo se u pauzi na pravi način restartati – naglasio je trener Edo Flego.