Presica na Krimeji

Nogometaši Orijenta pod imperativom pobjede dočekuju Dugopolje: “Igrači su na potezu, moraju reagirati…”

Ivan Volarić

Mateo Monjac, Marinko Koljanin i Jure Srzić/I. VOLARIĆ

Mateo Monjac, Marinko Koljanin i Jure Srzić/I. VOLARIĆ

Nije dovoljno govoriti da igramo dobro jer takve rubrike još nema u ljestvici. Moramo jednostavno početi skupljati bodove - kaže dopredsjednik Marinko Koljanin



RIJEKA  Tmurno krimejsko jutro za vrijeme održavanje presice kao da održava stanje duha u simpatizera Orijenta koji nikako ne mogu biti zadovoljni s učinkom svojih ljubimaca nakon pet uvodnih kola u Prvoj NL. Ojačana momčad Crvenih upisala je nakon četiri uzastopna remija (tri domaća!) poraz u Vinkovcima i dovela se u situaciju da u slučaju da ove subote (16.30 sati) pred svojim navijačima ne savlada Dugopolje padne i na posljednje mjesto na drugoligaškoj ljestvici. Stvari su dakle vrlo jasno postavljene – momčad Orijenta prvi put ove sezone, i to već u šestom kolu, igra pod imperativom pobjede. Sve drugo će predstavljati evociranje neugodnih uspomena na završnicu prošle sezone kada su Krimejčani tek u samom finišu prvenstva izbjegli ono najgore. I to svega nekoliko mjeseci nakon što su proslavili titulu jesenskih prvaka!


– Posve jasno je da je pred nama vrlo važna utakmica. Nakon pet kola nemamo pobjedu, očekivali smo više. U nogometu nema imperativa i da se želje ispunjavaju tek tako, ali ovo je utakmica u kojoj stvarno moramo reagirati. Vjerujem da su svi shvatili, počevši od igrača kojima je ova poruka namijenjena, da moramo početi skupljati bodove. Nije dovoljno govoriti da igramo dobro jer takve rubrike još nema u ljestvici. Moramo jednostavno početi skupljati bodove. Uvjeren sam u pozitivnu reakciju s obzirom na rad na treningu. Vidim energiju koja je neophodna protiv teškog suparnika kao što je Dugopolje, jedna od boljih momčadi u ligi. Igrači su na potezu, moraju pokazati karakter i energiju koju pokazuju na treningu i sve učiniti da se pobijedi – rekao je dopredsjednik kluba Marinko Koljanin.


Trener Jure Srzić može računati na sve igrače osim Andre Švrljuge kojega neće biti duže vrijeme. Osim toga trener će odraditi i drugu utakmicu suspenzije zbog isključenja protiv Jaruna pa će utakmicu voditi s tribina. Kaže Srzić da ne osjeća pritisak iako je potpuno jasno da pred njim i momčadi nije “obična utakmica”.




– Ne bih rekao da postoji psihološki teret, više se javlja imperativ i želja za pobjedom. U svim dosadašnjim utakmicama nismo uspjeli pobijediti iako smo imali mogućnost. Nadam se da će nam se otvoriti i da ćemo uspjeti ugurati loptu u gol. Do sada smo bili blizu, ali nismo bili konkretni. Nadam se da ćemo protiv Dugopolja biti bolji u tom segmentu – rekao je Srzić.