Prva NL

Nogometaši Orijenta nakon šest kola stigli do prve pobjede, Mateo Monjac pokrenuo Crvene

Ivan Volarić

Dino Dukađin i Filip Dujmović/V. KARUZA

Dino Dukađin i Filip Dujmović/V. KARUZA

Konačan rezultat ni približno ne odražava stanje stvari na terenu. Crveni su prema šansama trebali puno uvjerljivije slaviti!

ORIJENT – DUGOPOLJE   2:1




RIJEKA  Utakmica 6. kola Prve NL: Orijent – Dugopolje 2:1 (1:0). Stadion na Krimeji. Gledatelja: 250, Sudac: Mateo Erceg (Pristeg) 7. Strijelci: 1:0 Dukađin (44′), 2:0 Dujmović (71′), 2:1 Kurtović (87′-11m), Žuti kartoni: Mekić, Tešija (Dugopolje).


ORIJENT: Mohorović -, Braut 6,5, Senčar 6, Mulac 6, Fatić 6, Dukađin 6,5 (od 68′ Ibiši -), Djibrilla 6, Monjac 7,5, Zrilić 6 (od 62′ Črnko 6,5), Dujmović 7 (od 89′ Ivančić -), Tadejević 6,5,


DUGOPOLJE: Silić 5,5, Kurtović 6, Čerina 5,5, Torres 6 (od 62′ Zovkić -), Čengić 6 (od 56′ Kovačević 5,5), Mekić 5,5 (od 79′ Gulišija -), Rodić 6 (od 79′ Glavović -), Balić 5,5 (od 56′ Nikalajevič 5,5), Bašić 6, Tešija 5,5, Mlinarić 6.




Nogometaši Orijenta konačno su iz šestog pokušaja ove sezone stigli do prvog troboda! I to potpuno zasluženo. Konačan rezultat ni približno ne odražava stanje stvari na terenu. Crveni su prema šansama trebali puno uvjerljivije slaviti!


Foto galerija: Prva NL Orijent - Dugopolje Foto: Vedran Karuza


U 44. minuti Brautov ubačaj s desne strane gostujući branič očešao je taman onoliko koliko je bilo potrebno da uspori let lopte i da na prvi na nju stigne Dino Dukađin. Napadač Orijenta spretno je u padu skrenuo loptu kraj istrčalog Silića, a Krimejčani vodećim oogotkom naplatili silan trud kojega su uložili u prvom poluvremenu. Obostrani otvoreni nogomet po kliskom terenu donio je dosta dopadljivog i zanimljivog za nekoliko stotina gledatelja. Sve u igri Orijenta polazilo je u prvom redu od rastrčanog povratnika Matea Monjca koji je bio u osnovi većine akcija domaćih. Dukađin (4′), Braut (5′), Dujmović (8′), Zrilić (25′) i Fatić (34′) propustili su prilike što se Crvenima moglo osvetiti u 21. i 31. minuti kada je Čengić po istom receptu gurnuo Torresa pred Mohorovića. Prvi put je zamalo promašio okvir gola, a drugi put je pogodio – vratnicu. Trener Jure Srzić, koji je utakmicu vodio s pomoćne tribine kod semafora, počeo je utakmicu s jednim taktičkim iznenađenjem. Gurnuo je stopera Mulca u vezni red, a na njegovo mjesto u zadnji red poslao Djibrillu.


Gosti su se u nastavku dodatno otvorili, a pritom iskazali i zavidnu količinu taktičke discipline dozvolivši domaćinu da olako nakon ukradene lopte zaprijeti kroz brze protuudare. No, Fatić (51′), Dujmović (53′), Monjac (63′) morali su se ispromašivati prije nego što je u 71. minuti povratnik nakon ozljede Črnko podvalio loptu iza zadnje linije za Dujmovića koji je izašavši ispred vratara mirno odradio ostatak posla – 2:0. No, kako ove sezone ništa ne ide jednostavno kod domaćih tako ni dva gola prednosti nisu bili jamstvo navijačima Orijenta da će vidjeti mirnu završnicu. U 86. minuti Tešija se sjurio u kazneni prostor, a Djibrilla nespretno zahvatio loptu za najstrožu kaznu i Kurtovićev pogodak s bijele točke. Nekoliko minuta strijepnji prije pljeska s tribina i sunca koje se simbolično probilo kroz sive oblake nad Krimejom.



Standings provided by SofaScore LiveScore