Četiri dana nakon potpisa

Nogometaš bošnjačke nacionalnosti veličao Ratka Mladića pa ekspresno protjeran iz kluba: “To je bila šala, prijatelj me izdao za pare”

Hina

Foto Facebook, Alfa Modriča

Foto Facebook, Alfa Modriča

Što se konkretno ovoga tiče, to je bila interna šala. On je meni poslao nešto vezano za Nasera Orića (ratnoga zapovjednika Srebrenice) i u nastavku zezancije sam ja njemu poslao ovo za Ratka Mladića - rekao je Halilović za sarajevski portalSARAJEVO Zbog veličanja osuđenoga ratnoga zločinca Ratka Mladića nogometni klub Modriča, nekadašnji prvak BiH,  danas sudionik nižerazredne lige Republike Srpske, protjerao je iz kluba nogometaša Belmina Halilovića.


Ta je vijest izazvala nevjericu i šok, ne samo u sportskoj  javnosti, jer nije zapamćeno u BiH da sportaš bošnjačke nacionalnosti veliča ratnoga zločinca koji je najodgovorniji za brojne ratne zločine i genocid u Srebrenici.


– Zbog kršenja klupske discipline i nanošenja štete ugledu kluba, Modriča je odlučila raskinuti ugovor sa ovosezonskim pojačanjem Belminom Halilovićem. Klub se ograđuje od takvih i sličnih stvari, te od svojih članova zahtjeva da se isključivo koncentriraju na sport i profesionalne obaveze koje nogomet – objasnili su svoju  odluku iz NK Alfa Modriča.
Mladi nogometaš Belmin Halilović je u utorak za sarajevski portal Klix.ba pojasnio što se točno dogodilo.


Kriv sam i ispričavam  se svima koje sam uvrijedio ovom neslanom šalom. Ružno je to što sam uradio, ali ja stvarno nisam nikada imao mrlju u svojoj karijeri i ne mogu vjerovati što mi se događa. Prijatelj me izdao za pare. Uvijek smo se šalili, on je, recimo, kao Srbin pjevao pjesmu Halida Bešlića ‘Sarajevo, grade moj’, ali ako je on meni uništio život, ja ne želim njemu.


Što se konkretno ovoga tiče, to je bila interna šala. On je meni poslao nešto vezano za Nasera Orića (ratnoga zapovjednika Srebrenice) i u nastavku zezancije sam ja njemu poslao ovo za Ratka Mladića – rekao je Halilović za sarajevski portal.