Šeprtljava UEFA

UEFA napravila gaf kod određivanja podskupina ždrijeba trećeg pretkola KL, ali Rijeci, Hajduku i Osijeku vjerojatno se neće ništa mijenjati

Portal Novi list

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Netko je zaboravio na par Makedonija - CSKA Sofija i dvaput u podskupine uvrstio par Levski Sofia - PAOK



RIJEKA Nogometaši Rijeke nakon pobjede u Šibeniku na otvaranju Prve HNL saznali su moguće suparnike u trećem pretkolu Konferencijske lige. UEFA je objavila popis skupina i nositeljstva u ždrijebu koji je zakazan sutra u Nyonu od 14 sati. Bijeli će u slučaju da u dvije utakmice izbace švedski Djurgarden uživati status nositelja te, ovisno o ždrijebu, dobiti boljega iz susreta rumunjskog Sepsija i ljubljanske Olimpije, albanske Vlaznije i rumunjske Universitatee, Kopera i Vaduza, moldavskog Petrcuba i albanskog Lacija, a svakako najteži mogući suparnik je jedini klub koji se u natjecanje uključuje izravno u trećem pretkolu. Riječ je o grčkom Panathinakiosu.


Hajduk, koji se zahvaljujući osvajanju Kupa u natjecanje uključuje u trećem pretkolu, neće biti nositelj u ždrijebu,  a mogući suparnici su Liepaja ili Young Boys, Vitoria ili Puškaš Akademija, Anderlecht, te Suduva ili Viborg.


Osijek također neće dočekati ždrijeb u statusu nositelja ukoliko prođe kazahstansku momčad iz Petropavlovska. Bijelo plave čekaju atraktivni suparnici poput Gil Vicentea, Wolfsbergera, Zire ili Maccabi Tel Aviva, Botev Plovdiva ili APOEL-a, te FCSB-a ili Saburtala.




UEFA-i se kod određivanja podskupina potkrala i jedna pogreška. Naime, par Levski Sofia – PAOK našao se u dvije podskupine, trećoj i petoj.  Pretpostavka je da je došlo do greške kod prepisivanja parova jer nedostaje par Makedonija Skoplje – CSKA Sofija. Budući da CSKA i Levski dolaze iz istoga grada netko je jednostavno napravio nenamjernu pogrešku koja će se vjerojatno uskoro ispraviti. Hrvatskim klubovima vjerojatno se ovime ništa neće promijeniti.


Sve podskupine možete pogledati OVDJE.