Riječka generalka

U redovima Istre 1961 utakmicu protiv Rijeke doživljavaju kako dobru pripremu za susrete protiv Orijenta 1919

Roberto Car

Ivan Prelec, trener Istre 1961/Foto PIXSELL

Ivan Prelec, trener Istre 1961/Foto PIXSELL

Mi sigurno ne idemo u Rijeku tek tako, samo odraditi utakmicu - kaže trener Ivan Prelec



PULA Kvaliteta i motiv. Dvije osnovne značajke potrebne za uspjeh bit će danas uvjerljivo na suparničkoj strani. Istra 1961 u večerašnji (21,05 sati) »derbi della Učka« protiv Rijeke na Rujevici ulazi bez rezultatskog imperativa i s namjerom da sačuva najvažnije igrače za kudikamo značajnije utakmice s Orijentom. No, put Rijeke »zeleno-žuti« kreću bez bijele zastave, a nit vodilja za posljednji prvenstveni susret bit će im odličan nastup u prošlom kolu protiv Dinama. Potvrdio je to u osvit ovog susreta i trener pulskog prvoligaša Ivan Prelec.


– Ovo nam je posljednja prvenstvena utakmica u kojoj, slično kao i na prethodne dvije, za nas nema rezultatskog značaja. Jednostavno, promijeniti svoj plasman nismo mogli ranije, ne možemo niti sada. U pripremama za utakmice s Osijekom i Dinamom smo već rekli da se pripremamo za dodatne kvalifikacije, a to se ne mijenja niti sad. Igramo na Rujevici, protiv Rijeke koja ima dobre šanse osvojiti drugo mjesto i izravan plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka, što im je ogroman motiv. Pred nama je zahtjevna utakmica,. No, motiva nam sigurno neće nedostajati jer nam je susret značajan po pitanju samopouzdanja i pripreme za Orijent. Stoga, tko god bude od igrača izašao na teren, siguran sam da će dati svoj maksimum. Ova nam je utakmica na Rujevici priprema za skorašnju prvu kvalifikacijsku utakmicu – rekao je Prelec.
S obzirom na visoku važnost bodova za riječki klub, nema sumnje da će igrači trenera Simona Rožmana nastojati već u startu doći do prednosti, čime bi puno lakše osluškivali rezultat iz Osijeka gdje im je u ogledu između Osječana i Lokomotive potreban remi.


– Očekujem da će Rijeka sigurno napasti od prve minute. Oni jednostavno moraju tako odigrati, bez kalkulacija. Što ranije usmjere utakmicu prema pobjedi, bit će im lakše igrati. Nama to bitno ne mijenja situaciju. Mi sigurno ne idemo u Rijeku tek tako, samo odraditi utakmicu.




Činjenica da će »zeleno-žuti« put Rijeke bez četvorice igrača (Grujević, Blagojević, Rafa Paez, Bušnja), pruža priliku nekim igračima koji su dosad manje igrali da se nametnu za kvalifikacijske susrete.


– Kao i u ove prethodne dvije utakmice, bez obzira što se radi o kvalitetnim protivnicima, mi moramo misliti na sebe. S obzirom na zgusnut ritam utakmica, moramo razmišljati o zdravlju i formi naših igrača. Tako da smo protiv Osijeka i Dinama radili određene rotacije, a radit ćemo ih i na današnjoj utakmici – zaključio je Prelec