Druga HNL

Orijent 1919 gostuje u Kranjčevićevoj ulici, Milinovića čeka novi trener na klupi Dinama II

Ivan Volarić

Krimejčani se nadaju nastaviti pozitivan niz/Foto Arhiva NL

Krimejčani se nadaju nastaviti pozitivan niz/Foto Arhiva NL

Zadovoljan sam jer na treninzima sve to dosta dobro izgleda, brzo se igra, a u Zagrebu nas čeka dobar travnjak za igru – kaže trener Damir Milinović



 RIJEKA Današnje gostovanje u Kranjčevićevoj ulici (16.30 sati) za nogometaše Orijenta 1919 ima višestruku važnost. Krimejčani su na proljeće izgubili samo jednu utakmicu i potpuno je jasno da se i na gostovanju kod Dinama II želi nastaviti taj pozitivan trend proljetnih rezultata. Povrh toga pogled na drugoligašku ljestvicu sugerira da bi pobjeda vinula Orijent 1919 među prve četiri momčadi na ljestvici, a upravo su to pozicije koje su u vodstvu kluba zacrtali uoči početka sezone. Trener Damir Milinović u Kranjčevićevoj neće moći računati na veznjake Ed Kevina Kokorovića (ozljeda) i Marka Putnika (crveni karton protiv Opatije) te napadača Roberta Brdara, koji je duže vremena ozlijeđen.


– Svi su drugi igrači spremni i zdravi. Umjesto Putnika vjerojatno će upasti Hodža. Zadovoljan sam jer na treninzima sve to dosta dobro izgleda, brzo se igra, a u Zagrebu nas čeka dobar travnjak za igru – govori Milinović. – Dečki su potpuno koncentrirani na prvu sljedeću utakmicu i to mi je posebno drago. Uspjeli smo u tome da nametnemo razmišljanje da je najvažnija prva iduća utakmica. Osim toga dosta su nam išli na ruku rezultati tekućeg kola, pobjeda bi nam jako puno značila da skočimo na treće ili četvrto mjesto.


Orijentaše ponovo čeka suparnik s novim trenerom. Dinamo II je umjesto Ivana Preleca preuzeo Igor Cvitanović. Nedavno je Orijent 1919 dobio Inter s povratnikom na klupu Ilijom Lončarevićem.




– Neka završi protiv Dinama II kao i protiv Intera i ja sam zadovoljan… Nadam se da će biti dobro, svi jedva čekaju utakmicu, puno nam je značila pobjeda protiv Opatije da dođemo do dodatnog samopouzdanja. Dobro se radi, situacija je stvarno jako pozitivna, izuzmu li se naravno ozljede Kokorovića i Brdara. Nadamo se da će i oni što prije biti s nama – rekao je Milinović.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore