Ayuri Terawaki

Nogometašice Rijeke ove sezone predvodi veznjakinja iz Japana, kojoj jedna stvar nije jasna: “Uvijek me čudo koliko ste glasni…”

Katarina Blažević

Ayuri Terawaki/M. GRACIN

Ayuri Terawaki/M. GRACIN

Ali predivno mi je ovdje, Japan mi čak niti ne nedostaje, sviđa mi se biti u Europi - rekla je igračica pristigla na Kantridu iz Međimurja



RIJEKA  Ayuri Terawaki već je nakon tri utakmice u riječkom dresu pokazala da bi mogla nastaviti s dobrom formom iz Međimurja. Prošle je sezone japanska veznjakinja u 17 utakmica za prvoligaša iz Čakovca zabila 11 pogodaka, a nakon prva tri kola ove sezone kao igračica Rijeke na kontu ima četiri gola. Viktoriji je »hat-trick« zabila u tri minute (!), a jedan je gol upisala i na gostovanju kod Hajduka.


– Tri gola u tri minute? Imala sam sreće, ha, ha. Sretna sam i zahvalna što sam to uspjela, ali bila je ipak malo lakša utakmica. Na kraju smo uvjerljivo pobijedile 10:1, ali dobro sam krenula. U Međimurju sam zabila 11, a sada sam već na četiri pogotka – kaže 25-godišnja Japanka Ayuri Terawaki, koja primarno igra na poziciji ofenzivnog veznjaka.


Međimurje


Iz Japana je prije više od godinu i pol dana prvo stigla u Međimurje, koji je ove sezone član Druge lige, zbog čega Hrvatsku više ne smatra stranom zemljom. S riječkim se klubom ove godine bori za što bolju poziciju na ljestvici, nakon što su prošlu sezonu igračice s Kantride završile na sjajnom četvrtom mjestu.




– U Rijeku sam došla u kolovozu, već sam ovdje više od mjesec dana. Mogu reći da mi se jako sviđa, više nego u Čakovcu jer je Rijeka ipak veći grad. I klub je ovdje bolji, s Međimurjem sam prošle godine igrala Ligu za ostanak, dok je Rijeka igrala Ligu za prvaka. Rijeka je predivan grad. Živim sa suigračicama Mihaelom i Antonelom, a uspjela sam ići i na plažu dok je bilo ljepše vrijeme.


Iako joj Hrvatska odgovara, još uvijek se ne može načuditi koliko su Hrvati – glasni.


– Hrvati? Pa, uvijek me čudo koliko ste glasni, ha, ha. Kada sam u autobusu svi nekako glasno razgovaraju, viču… U Japanu nije niti blizu tako, Japanci su jako tihi, ha, ha. Ali predivno mi je ovdje, Japan mi čak niti ne nedostaje, sviđa mi se biti u Europi. Imala sam ovoga ljeta tri mjeseca slobodno pa sam bila u Japanu kod obitelji, ali volim Europu i Hrvatsku.


Real i Barca


Ovoj je veznjakinji najdraže gledati španjolski nogomet, a upravo ondje bi jednoga dana voljela i zaigrati.


– Najviše gledam španjolsku ligu, a jednako volim i Real Madrid i Barcelonu, iako su najveći rivali. Casemiro i Vinicius Junior su mi najdraži nogometaši i idoli. A najveći san bi mi zasigurno bio da jednoga dana zaigram u Španjolskoj i u Ligi prvakinja.


Što se kratkoročnih ciljeva tiče, Terawaki i ove godine vidi Rijeku u top četiri ekipe.


– Mislim da mi je Rijeka nakon Međimurja odlična ekipa kao neki korak više u karijeri. Ciljevi ove sezone? Mislim da opet možemo biti četvrte kao prošle sezone, definitivno. A sigurno bih voljela da se klub u budućnosti digne i da se jednoga dana i u Rijeci igra Liga prvakinja – zaključuje Ayuri Terawaki.