Druga ŽNL

Nogometašice Rijeke na Kantridi otvaraju novu sezonu: “Spremne smo i želimo povratak u Prvu ligu”

Katarina Blažević

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

Iz kluba su otišle inozemne igračice Tea Božinovska i Ayuri Terawaki



 RIJEKA  Nogometašice Rijeke današnjim susretom sa Sigetom na Kantridi (19 sati) otvaraju novu sezonu, ovoga puta ponovo u drugoligaškom društvu. Riječanke su nakon dviju uzastopnih sezone igranja u elitnom rangu pale u niži, te će s trenericom Danijelom Veleskom sada imati zadatak vratiti se u Prvu ligu.


Igračice s Kantride nastupaju u skupini A Druge lige, u kojoj su još i Istra 1961, Sesvetski Kraljevec, Vrčevo, Mirlović Zagora, Neretva, Pregrada te Siget, današnji gost na Kantridi. Nova trenerica Daniela Veleska, koja je u klub stigla na ljeto 2021. godine, ujedno će ostati i igračica u ekipi, dok se Robert Krznarić vratio u omladinski pogon, u kojem je trener i Robert Rubčić.


– Igranje i treniranje oduzima dosta vremena, ali djevojke su odlične. Dosta mi pomažu i to ide dobro za sada, iako je u planu i dolazak pomoćnika – govori Makedonka Daniela Veleska, inače na terenu obrambena igračica, a od sada i osoba koja drži glavnu riječ na klupi. Ovo joj inače nije trenerski debi jer je protekle dvije godine u Rijeci već radila kao trenerica s mlađim uzrastima.




Što se promjena u ekipi tiče u odnosu na prošlu prvoligašku sezonu, iz kluba su otišle inozemne igračice Tea Božinovska i Ayuri Terawaki.


– Sada ćemo igrati bez inozemnih pojačanja, ali atmosfera je stvarno odlična. Cilj je, naravno, povratak u Prvu ligu. Radimo jako dobro i nadamo se da ćemo to pokazati odmah danas. Nadam se da će domaća atmosfera pomoći djevojkama da se opuste, a ako napravimo sve što smo uvježbavale na treninzima, ne bi trebalo biti problema. Morale smo se ovih tjedana dobro uigrati, a mislim da smo u tome i uspjele te smo spremne za sezonu – kaže Daniela Veleska.