Kvalifikacije za Drugu HNL

MLADOST – OPATIJA 0:0 Kraj utakmice u Petrinji, Opatijci sačuvali nulu u utakmicu koju su po šansama trebali uvjerljivo dobiti

Portal Novi list

Uzvrat na Kantridi igra se iduće nedjelje od 18 sati



PETRINJA Nogometaši Opatije od 18 sati u Petrinji igraju prvi susret kvalifikacija za popunu Druge HNL. Aktualne prvake Treće HNL – zapad očekuje ambiciozni domaćin, nekada sudionik drugoligaškog razreda u bivšoj državi. Međutim, Opatijci imaju svojih aduta, niz iskusnih igrača s prvoligaškom i drugoligaškim iskustvom na čemu grade svoje ambicije uoči uzvrata na Kantridi. Izravni prijenos utakmice je na HNTV-u.


Stigli su sastavi. Nema iznenađenja.


Opatijci ne mogu računati na usluge Bertoše, Tonija Rudana i Glavaša koji moraju odraditi žute kartone pa će  ih trener Zoran Bogolin imati na rapsolaganju u uzvratu na Kantridi iduće nedjelje od 18 sati.




90+5 minuta: Kraj utakmice u Petrinji. Opatijci su uspjeli sačuvati nulu i dobar rezultat uoči uzvrata na Kantridi u utakmicu koju su po šansama trebali uvjerljivo dobiti.


90+4 minute: Kontra Opatijaca i velika prilika za Pejanovića koji je iskosao izašao ispred domaćeg vratara, ali Đurđek ga je ponovo nadmudrio


89. minuta: Opatijci su se potpuno povukli i kao posljedica toga stigla je još jedna velika prilika i obrana Iveše, te u nastavku akcije drugi žuti karton za Lucića. I gosti će završiti utakmicu s desetoricom.


79. minuta: Opatijci su neobjašnjivo pali s igračem više. Dumbović je mogao dovesti svoju momčad u vodstvo, ali tukao s pet metara preko gola. Bogolin je odmah reagirao i uveo Kovačevića.


Foto galerija: Remi nogometaša Mladosti i Opatije u kvalifikacijama za popunu Druge HNL Foto: Darko Jelinek


68. minuta: Lovrić je zaprijetio iz slobodnog udarca sa 17 metara, a Iveša odbio njegov pokušaj.


64, minuta: Nevjerojatno je što Opatijci promašuju! Pejanović je pobjegao po desnoj strani, gurnuo Bogolina samoga ispred vratara, koji skida “zicer” napadaču gostiju.


61. minuta: Nova velika prilika Opatijaca. Weitzer je u kontri proigrao Pejanovića koji je iskosa izašao sam ispred vratara koji brani njegov udarac.


52. minuta: Filipović je pao u gostujućem kaznenom prostoru, a sudac Burilo mu pokazao drugi žuti karton zbog simulacije i pokušaja iznuđivanja najstrože kazne. Opatija u posljednjih 40-ak minuta utakmice ima igrača više!


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme. Trener Zoran Bogolin izveo je Matulju, a uveo iskusnog Lazića.


45.+2 minute: Kraj prvoga poluvremena. Domaći su imali više prekida, veći posjed lopte, no Opatija je imala bolje prilike.


26. minuta: Prva prilika za domaće. Radošević je natrčao na ubačaj na drugu vratnicu, a Iveša odbio udarac u korner. Nakon udarca iz kuta pokušao je i Filipović, ali je Iveša ponovo bio na mjestu,


22. minuta: Domaći prijete jedino iz prekida. Sudac Burilo ne dopušta malo agresivniji pristup kojega su pokušali nametnuti gosti.


21. minuta: Pejanović je tukao iskosa s vrha šesnaesterca, a vratar Đurđek izbacio loptu u korner.


6. minuta: Nova velika prilika za Opatijce. Pejanović je pobjegao po desnoj strani, pronašao povratnom loptom Weitzera koji je loptu poslao zamalo kraj suprotne vratnice,


2. minuta: Velika prilika za Opatijce. Matulja je prošao desnim bokom, a lopta nakon ubačaja stigla do usamljenog Bogolina čini udarac s vrha šesnaesterca je bio lak plijen za domaćeg vratara.


1.minuta: Počela je utakmica u Petrinji.


MLADOST – OPATIJA 0:0


Stadion Mladosti. Gledatelja: 600. Sudac: Andrej Burilo (Osijek). Strijelci: -. Žuti kartoni: Filipović, Bezić (Mladost), Lucić, Furijan, Kurilić, Weitzer, Pejanović (Opatija). Crveni karton: Filipović (52′), Lucić (89′).


MLADOST: Đurđek, Lihić (od 70′ Đusi), Bezić, Filipović, Lovrić, Dumbović (od 80′ Baniček), Abramović, Mihaljević (od 70′ Hrnčević). Crnojević, Radošević, Galonja (od 56′ Korečić).


OPATIJA: Iveša, J. Rudan, Kurilić (od 85′ Čanković), Jukičić, Furijan, Bogolin (od 78′ Kovačević), Weitzer, Pejanović, Malinić, Lucić, Matulja (od 46′ Lazić).