Sporne situacije

Marijo Strahonja potvrdio da su sudačke odluke u Maksimiru i Gradskom vrtu bile ispravne, Ivković podržao Bjelicu

Portal Novilist.hr

Mislav Oršić i Franko Andrijašević/Foto PIXSELL

Mislav Oršić i Franko Andrijašević/Foto PIXSELL

Istina je da VAR ubija emocije, ali nažalost takvo je pravilo i moramo se toga pridržavati. Ali da je iritantno, sigurno je - rekao je Ivković oko situacije na utakmici Osijeka i Gorice



RIJEKA Bivši sudac HNL-a Marijo Strahonja u HRT-ovoj je emisiji “Stadion” ocijenio sudačke odluke protekloga kola. Točnije, najzanimljivija je situacija bila kod utakmice Osijek – Gorica kada je poništen pogodak Ercega zbog zaleđa, dok je sudac na susretu Dinama i Rijeke drugi pogodak Modrih priznao tek nakon konzultacija s VAR sobom. Obje su sudačke odluke, prema Strahonji, ispravne.


– Vrlo dobro suđenje Strukana u Maksimiru, a pogodak Oršića je bio regularan. U ovoj situaciji je zapravo pogriješio pomoćni sudac jer je mislio da se radi o zaleđu, međutim VAR-om se ustanovilo kako o njemu nije riječ te smo ovdje vidjeli benefite VAR tehnologije – rekao je sudački ekspert, dok je o situaciji u Osijeku, koja je razbjesnila Nenada Bjelicu, imao slično mišljenje.


– Bebek je odlično sudio, a pogodak Ercega je ispravno poništen jer se radilo o zaleđu, što možemo vidjeti i preko naše tehnologije. Istina, zaleđe je bilo minimalno, oko tri, četiri centimetra, ali radi se o zaleđu i to je ispravna odluka.




Na tu se situaciju potom osvrnuo i stručni komentator te trener Tomislav Ivković, koji je stao na stranu trenera Osijeka.


– Ja Bjelicu shvaćam i cijenim to što od početka ima svoje mišljenje oko VAR-a te ga ne mijenja. Istina je da VAR ubija emocije, ali nažalost takvo je pravilo i moramo se toga pridržavati. Ali da je iritantno, sigurno je – zaključio je Ivković.