Bundesliga

Kapetan Borussije Dortmund iznešen je s terena u 28. minuti sudara sa Schalkeom, no ipak se nisu obistinile najcrnje prognoze

Hina

Marco Reus/Foto REUTERS

Marco Reus/Foto REUTERS

Radi se o ozljedi vanjskoga ligamenta i Marco će izbivati četiri tjednaDORTMUND Kapetan Borussije Dortmund i njemački reprezentativac Marco Reus pauzirat će oko četiri tjedna nakon što je zaradio ozljedu gležnja u subotnjoj pobjedi nad lokalnim rivalom Schalkeom 04, objavio je klub u nedjelju.


Reus je iznesen s terena nakon što je iskrenuo gležanj u 28. minuti, ali početni strahovi da je možda slomio kost zbog čega bi propustio Svjetsko prvenstvo koje počinje u studenom nisu potvrđeni.


“Danas mogu dati pomalo dobre vijesti”, rekao je sportski direktor Dortmunda Sebastian Kehl za televiziju Sport1. “Provjere koje smo obavili u subotu pokazale su da nema prijeloma.
Radi se o ozljedi vanjskoga ligamenta i Marco će izbivati četiri tjedna.”


Reus, koji je ovog mjeseca pozvan za utakmice Lige nacija protiv Mađarske i Engleske, uoči Svjetskog prvenstva 2014. ozlijedio se u posljednjoj pripremnoj utakmici prije njihovog odlaska u Brazil, a također je propustio EURO 2016. zbog ozljede.


Svjetsko prvenstvo počinje 20. studenoga u Katru.