Virtualna ceremonija

FIFA THE BEST Robert Lewandowski najbolji je nogometaš 2020. godine, nagrada za najboljeg trenera ponovo u rukama Kloppa

Portal Novilist.hr

NAJBOLJI NA SVIJETU - Robert Lewandowski/Foto REUTERS

NAJBOLJI NA SVIJETU - Robert Lewandowski/Foto REUTERS

Poljak je u utrci za nagradu iza sebe ostavio Lea Messija i Cristiana Ronalda



RIJEKA Napadač minhenskog Bayerna i poljske reprezentacije Robert Lewandowski dobitnik je FIFA-ine nagrade The Best za najboljeg nogometaša 2020. godine, a ceremonija se danas po prvi put održala virtualnim putem. Poljak je u utrci za nagradu iza sebe ostavio Lea Messija i Cristiana Ronalda.





Najboljom nogometašicom proglašena je Lucy Bronze, desni bek Manchester Cityja i Engleske.


Za najboljeg je trenera drugu godinu zaredom izabran Jürgen Klopp, strateg Liverpoola, iako su mnogi očekivali da će i ovdje nagrada ići prema Münchenu, odnosno treneru Bayerna Hansiju Flicku. Za najboljeg vratara proglašen je Manuel Neuer (Bayern München/Njemačka) ispred Alissona Beckera (Liverpool/Brazil) i Jana Oblaka (Atletico Madrid/Slovenija).



Izabrana je i najbolja jedanaestorka, a nju čine igrači: Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Sergio Ramos, Virgil van Dijk, Alphonso Davies, Kevin de Bruyne, Thiago Alcantara, Joshua Kimmich, Lionel Messi, Robert Lewandowski i Cristiano Ronaldo.


U izboru za nagrade glasovali su izbornici i kapetani nacionalnih momčadi, kao i predstavnici medija.