Orijent 1919 vs. Croatia

Edo Flego uoči subotnjeg drugoligaškog derbija na Krimeji: “Croatija je iskusna ekipa, ali spremni smo na sve”

Ivan Volarić

Edo Flego, Marinko Koljanin i Filip Zrilić/Foto I. VOLARIĆ

Edo Flego, Marinko Koljanin i Filip Zrilić/Foto I. VOLARIĆ

Veselimo se utakmici na našoj Krimeji pred našom publikom. Nije nas doma bilo gotovo mjesec dana i to je sigurno izazov za nas! - rekao je trener Crvenih



RIJEKA Dvije uzastopne gostujuće pobjede vratile su svima na Krimeji osmjehe na lica. Orijent 1919 je s utakmicom manje stigao na tri boda zaostatka od vodećeg dvojca Varaždin – Croatija Zmijavci. Upravo je momčad iz dalmatinskog zaleđa subotnji gost i sudionik derbija na Krimeji (13 sati) uz izravni TV prijenost (HNTV). Trener Edo Flego ima na raspolaganju sve igrače osim ozlijeđenih Črnka i Matulje.


– Radimo sve da osposobimo i Jadrica, barem za određeni dio utakmice – govori Flego, koji s puno respekta govori o gostima iz Zmijavaca, jednoj od najiskusniji ekipa u Drugoj HNL.


– Podjednako su dobri doma i u gostima. Slično kao i mi, čak su osvojili tri boda više na strani. Iskusna su ekipa sa sedam, osam igrača preko 26 godina i igraju skupa duži niz godina. Imaju određene mehanizme u igri. Imaju dva sistema igre, nakon visokog poraza u Varaždinu krenuli su igrati s tri braniča u zadnjoj liniji. Spremni smo na sve njihove varijante, znamo i otkuda nam prijeti najveća opasnost. Malo lošije su krenuli u prvenstvo, ali su to nadoknadili kroz utakmice. Očito su natjecateljska ekipa i odgovara im ritam subota – srijeda – subota. Kroz taj ritam došli su do puno bodova. Mi smo s druge strane mlada momčad, razvojna. Uza sav respekt prema njima imamo svoje adute i znamo kako ćemo do pozitivnog rezultata i dobre igre.




Nakon očekivanih osilacija u izvedbama vaše mlade momčadi u posljednjim susretima ste se, dojam je, stabilizirali. Može li, kada se to uzme u obzir, utakmica protiv Croatije doživjeti kako svojevrsni ispit zrelosti?


– Nije baš tako lako sazrijeti u par mjeseci, ali slažem se s time da su iza nas oscilacije. Do njih je došlo zbog smanjenog rostera i velikog broja igrača koji su se ozlijedili u ritmu subota – srijeda – subota. U rosteru imamo 12 juniora i za nas su ti izostanci bili previše. Nama je test svaki treninga i svaka utakmica, a mi želimo svaki dan biti sve bolji. Plod toga će biti i pozitivni rezultati. Veselimo se utakmici na našoj Krimeji pred našom publikom. Nije nas doma bilo gotovo mjesec dana i to je sigurno izazov za nas! – rekao je Flego.