Katalinić o derbiju

Bivši trener Rijeke i Hajduka: “Kod Rijeke je najjači vezni red, a ishod derbija utjecat će i na finale Kupa”

P. N.

Ivan Katalinić/Foto Arhiva NL

Ivan Katalinić/Foto Arhiva NL

Možebitni pobjednik današnjeg derbija istrčati će s više samopouzdanja u finalu. Finale je jedna utakmica, treba vidjeti u kakvom će fizičkom i psihičkom stanju biti igrači jedne i druge momčadi - kaže Katalinić.



SPLIT Ivan Katalinić za svoje bogate trenerske karijere vodio je Rijeku i Hajduka. Nekadašnji vratar ovako gleda na današnji Jadranski derbi:


– Rijeka nema toliki imperativ pobjede kao Hajduka, Mogu igrati opuštenije jer objektivno Riječani teško mogu biti prvaci. No, to ne znači da neće učiniti sve da dobiju utakmicu jer uvijek je bilo zadovoljstvo pobijediti u Jadranskom derbiju – rekao je Katalinić i ustvrdio kako se momčad trenera Valdasa Dambrauskasa mora od prve minute nametnuti ako želi do troboda.


– Hajdukovci od prve minute trebaju krenuti ofenzivno, napadački i što prije probati zabiti gol. Pogodak na otvaranju susreta puno bi im značilo. Rijeka igra na kontre i polukontre treba na to dobro pripaziti. Hajduku samo pobjeda odgovora, jasno pod uvjetom da Osijek iznenadi Dinamo.




Kate smatra da bi upravo sudar dvojice golgetera, Josipa Drmića i Marka Livaje, mogao odrediti tijek derbija.


– Radi se o dvojici klasnih napadača. Sigurno da tko bude raspoloženiji taj može pridonijeti da njegova momčad pobijedi – smatra Katalinić koji o radu Gorana Tomića na klupi Rijeke govoro isključivo biranim riječima.


– Rijeka igra najljepši nogomet i tu nema dvojbe. Velika je šteta što su izgubili utakmice koje nisu smjeli izgubiti, od Hrvatskog dragovoljca i Gorice. Tomić je posložio odličnu momčad koja na svakoj poziciji ima kvalitetne igrače. U drugom dijelu prvenstva proradio je Vučkić, ali čini mi se da je vezni red Rijeke najjači dio momčadi, Pavičić, Čerin i Selahi sjajno rade svoj posao.


Pravo je pitanje koliko će ishod ove utakmice utjecati na skorašnje finale Kupa u kojem se također sastaju Rijeka i Hajduk.


– Može i to poprilično! Možebitni pobjednik današnjeg derbija istrčati će s više samopouzdanja u finalu. Finale je jedna utakmica, treba vidjeti u kakvom će fizičkom i psihičkom stanju biti igrači jedne i druge momčadi – zaključio je Katalinić.