Ivan Katalinić

Bivši trener jadranskih rivala uoči derbija na Poljudu: “Rijeka je posložila jako dobru momčad, a Tomić zna svoj posao”

P. N.

Ivan Katalinić/Foto Arhiva NL

Ivan Katalinić/Foto Arhiva NL

Ishod dvoboja Rijeke i PAOK-a mogao bi umnogome odrediti Jadranski derbi - tvrdi Katalinić



SPLIT Ivan Katalinić u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri bio je trener Hajduka i Rijeke, a uoči nedjeljnog Jadranskog derbija ponudio nam je svoje viđenje:


– Ishod dvoboja Rijeke i PAOK-a mogao bi umnogome odrediti Jadranski derbi. Stoga je možda malo prerano pričati o toj utakmici. Ako već trebam ponuditi svoje viđenje, mislim da Hajduk u maloj prednosti, ne bih kazao da je favorit jer na takvim utakmicama nema izrazitog favorita. Međutim, Rijeka će biti umorna nakon sraza s PAOK-om i tu nema nikakve dileme. Europske utakmice fizički i psihički isprazne igrače i nije se lako vratiti nakon samo tri dana na domaći kolosijek – rekao je Katalinić pa ponudio svoje viđenje ovosezonskog Hajduka.


Hajduk je ove godine posložio dobru momčad koja ima kvalitetu da se upusti u borbu za sam vrh tablice. Prvenstvo je dugo, bit će iznenađujući rezultata kao što ih to ima ne samo u HNL-u nego u svim ostalim europskim ligama. Ako želi napasti naslov prvaka Hajduku se ne smije dogoditi poraz kakav su doživjeli u ogledu s Osijekom.




Rijeka dobro gura u prvenstvu i u Konferencijskoj ligi?


– Rijeka je posložila jako dobru momčad, čini se da su pogodili s igračima koje su doveli, kupili ili pak doveli na posudbu. Protiv Šibenika mi se svidio vratar Zlomislić, iskusni Drmić kada je ušao u igru pokazao je koliko je važan za momčad. Tu je brzonogi, hitri i neugodni Abass, zatim Ampem, mladi Lepinjica, Bušnja, Liber… Trener Goran Tomić više nego dobro balansira kod slaganja početne jedanaestorice, nije lako igrati svaka tri-četiri dana.


Kako vidite Rijekine šanse protiv PAOK-a?


– I jedna i druga momčad imaju aktivan rezultat. Čini mi se da je PAOK pod većim imperativom prolaska jer imaju puno bogatiju momčad i za njih bi eventualno ispadanje bio veliki udarac. Rijeka može mirnije ući u utakmicu, ne smiju srljati, što vrijeme bude više prolazilo Grci će biti sve nervozniji, Trener Tomić zna svoj posao, najvažnije je da uvjeri igrače da ne padnu pod pritiskom navijača koji će tražiti pobjedu,
prolaz. Ovakve su utakmice igraju koliko je to moguće što mirnije, hladnije glave. Uostalom, i penali mogu odlučiti pobjednika – na kraju će Katalinić