Južnoameričke kvalifikacije

Argentina i Paragvaj remizirali u kvalifikacijama za SP, Messiju poništen pogodak

Hina

Leo Messi/Foto REUTERS

Leo Messi/Foto REUTERS

Argentina je izjednačila nakon kornera u 41. minuti. Giovani Lo Celso je ubacio, a napadač Stuttgarta Nicolás González je glavom pogodio za 1:1



BUENOS AIRES U južnoameričkim kvalifikacijama za SP 2022. nogometaši Argentine noćas su u Buenos Airesu protiv Paragvaja odigrali 1-1, a oba gola su postignuta u prvom poluvremenu.


Nakon uvodnih pobjeda protiv Ekvadora i Bolivije nogometaši Argentine očekivali su još jedan trijumf. Na praznom stadionu Bombonera napadački trojac domaćina činili su Messi, Lucas Ocampos iz Seville i Interov golgeter Lautaro Martínez. Argentinci su bili nadmoćni, imali su dosta lijepih prigoda, ali nisu uspjeli doći do pobjede.


Poveli su gosti u 21. minuti iz penala, a strijelac je bio napadač argentinskog San Lorenza Ángel Romero. Argentina je izjednačila nakon kornera u 41. minuti. Giovani Lo Celso je ubacio, a napadač Stuttgarta Nicolás González je glavom pogodio za 1-1.




U 58. minuti Lionel Messi je zabio pogodak, ali nakon upotrebe VAR-a sudac ga je poništio zbog prekršaja koji se dogodio pola minute prije gola.


U drugom susretu 3. kola južnoameričkih kvalifikacija Bolivija je u La Pazu izgubila od Ekvadora sa 2-3 (1-0), a pobjednički gol za goste postigao je Carlos Gruezo u 88. minuti iz penala. Bio je to treći poraz Bolivije, koja je ostala na nula bodova kao i Venezuela.