Kako to?

Analiza suđenja posljednjeg kola pokazala je da su suci ponovo griješili na utakmici u kojoj je domaćin bio – Hajduk

Portal Novi list

Dario Bel nije dobro odradio svoj dio posla na Jadranskom derbiju/Foto PIXSELL

Dario Bel nije dobro odradio svoj dio posla na Jadranskom derbiju/Foto PIXSELL

Član Sudačke komisije HNS-a potvrdio je da je Rijeka oštećena na Poljudu



SPLIT Remi Hajduka i Istre (2:2) donio je sobom i – sudačke repove. Naime, Mario Strahonja, HTV-ovo Oko sokolovo, zaključio je prvo da je Hajduk oštećen za kaznenu udarac nakon duela Kalinića i Perkovića, a onda su u završnici utakmice i gosti oštećeni za penal.


Draženko Kovačić, član Sudačke komisije HNS-a, gostovanje u emisiji na MaxSportu i djelomično potvrdio Strahonjine procjene. Kovačić je ustvrdio kako je penal za Hajduk postojao (ako sudac nije vidio morao se aktivirati VAR), dok je kod kaznenog udarac za Puljane ponudio malo drugačije razmišljanje


– Dva igrača, jedan uz drugog, u borbi za poziciju. Ovdje se vidi iskorak igrača Istre u putanju igrača Hajduka. Stav komisije je da nema kaznenog udarca rekao je Kovačić i prokomentirao situaciju iz zaostale utakmice Hajduka i Rijeke gdje je prema općem sudu domaći branič u završnici prvoga dijela trebao dobiti drugi žuti karton.




Igrač u bijelom (Awaziem) dobio je prvi žuti karton nakon preoštrog prekršaja, također je trebao dobiti i drugi žuti karton u završnici prvog djela. Sudac je bio u dobroj poziciji, teško je reći kako je došlo do blokade – kazao je Kovačić.


Utakmice Hajduka očito postaju kobne po hrvatske suce…